Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EUROVISION KAI HELLASVSISION


Την τελευταία πενταετία προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμαι με το θέμα της Eurovision. Έχουμε σταματήσει να συγκεντρωνόμαστε το βράδυ της Εurovision φίλοι στο σπίτι για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί αυτό το "γεγονός". Και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ αν τυχαία δεν παρακολουθούσα τις φετινές υποψηφιότητες της χώρας μας σε αυτή. 

Δυστυχώς, αγανακτώ και ντρέπομαι για τον τρόπο που για μια ακόμα φορά η χώρα μου θα "προβληθεί". Για μένα η Ελλάδα μας δεν είναι ούτε ο αγγλικός στίχος, ούτε αυτός ο τρόπος ντυσίματος, ούτε αυτή η συνολική εικόνα που μιμείται τους άλλους λαούς που πολύ λίγα έχουν να επιδείξουν σε όλους τους τομείς σε σύγκριση με την πατρίδα μας. Ένας ξεπεσμός που αντανακλά δυστυχώς την κατάσταση όχι στο οικονομικό μας τομέα αλλά στον πνευματικό και πολιτιστικό τομέα μας. 

Πιστεύω ότι τη βραδυά της Eurovision που αρκετά εκατομμύρια κόσμος εξακολουθεί να την παρακολουθεί θα ήταν μια ευκαιρία να διαφημίσουμε τις ομορφιές της χώρας μας και το επίπεδο των πολιτών της. 

Θα επιθυμούσα να πηγαίναμε με σκοπό όχι να κερδίσουμε γιατί δεν είμαστε και στη θέση να πραγματοποιήσουμε τόσα έξοδα για να τη φιλοξενήσουμε στη χώρα μας. Να δείχναμε όμως την ελληνική ψυχή. Να διαφημίζαμε και να προσελκύαμε ανθρώπους να έρθουν για τουρισμό φέτος στη χώρα μας που έχει ανάγκη και το παραμικρό έσοδο. Να αναβιώσουμε το παλιό καλό μας εαυτό!

Οραματίζομαι τη σκηνή της Eurovision με μια συμμετοχή με ελληνικό στίχο οπωσδήποτε, με μελωδική μουσική, και αν μπορούσα να επέμβω στην διοργάνωσή της σκηνικής παρουσίας θα τοποθετούσα τις παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές της χώρας μας σε ένα ποτ πουρί που θα υπήρχε η κρητική λεβεντιά, η ηπειρώτικη ψυχή, η "κυματιστή" παρουσία των νησιών μας, η ποντιακή περηφάνεια. 

Θα σειόταν η σκηνή και η συνολική εικόνα θα εξαφάνιζε τον στίχο και το τραγούδι, η εντύπωση που θα δημιουργόταν θα εμψύχωνε και μας και θα φύτευε στους θεατές των άλλων χωρών την αξιοπρέπεια και το ήθος του ελληνικού λαού. 

Η συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου έφερε την νίκη στη χώρα μας γιατί ακριβώς υπήρχε το ελληνικό στοιχείο. Υπήρχε η λύρα και η απίστευτη φυσικά ερμηνεία και εκτέλεση. Η Σερβία και το Μαυροβούνιο πόσο όμορφη εικόνα περνάνε που κατεβαίνουν με το στίχο στην γλώσσα τους και με τη μουσική τους περνάνε τα βιώματα και τον πολιτισμό της χώρας τους. Τι όμορφη εντύπωση μου έχει δημιουργήσει αυτός ο λαός και μόνο από τη μουσική του, περνάει ένα ήθος και μια περηφάνεια ακατανίκητη. 

Αντί για αυτό, βλέπουμε τραγουδίστρια να φοράει μπλουζάκι με λογότυπο την Αθήνα στα αγγλικά, και παρουσία πολύ κατώτερη από αυτό που είμαστε. Μη ξεχνάμε ότι εκπροσωπείται η χώρα μας και ότι είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε σημασία στην λεπτομέρεια και στην αξία μας. Την αξία του λαού μας που καθημερινά υποβαθμίζουν και καταδυναστεύουν οι ίδιοι οι κυβερνόντες μας. Aυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε;

Για το καλό μας και όπως λέει και ένα τραγούδι του Γ. Μηλιώκα ώσπου δεν άντεξε άλλο το μυαλό μου...πήρε ανάποδες στροφές .....

Αν λοιπόν είχα την επιλογή σαν ελληνίδα πολίτης σε ένα τουλάχιστον απλό θέμα όπως αυτό αυτής της διοργάνωσης θα επέλεγα πρώτα να μη συμμετέχει η χώρα μου λόγω της οικονομικής κρίσης (είναι προκλητικό να ακούγεται για οικονομική κρίση και δυσκολία και να χαλάμε χρήματα για τέτοιου είδους διοργανώσεις) και της αθλιότητας στην οποία έχει οδηγήσει πολλές ελληνικές οικογένειες ή αν συμμετείχε να προβαλλόταν το ήθος, οι αρχές, οι αξίες μας και να ήταν μια δωρεάν διαφήμιση και μέσο προσέλκυσης ξένων επισκεπτών τη θερινή περίοδο στη χώρα μας.

Τ.Χ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα...

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύο...