Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Πριν λίγο μπήκε μέσα στο κατάστημά μου ένας κύριος φοβερά αναστατωμένος. Στο μυαλό μου το πρώτο που μου ήρθε ήταν ότι ίσως είχε πέσει θύμα κάποιου ληστή ή στην καλύτερη ότι είχε τρακάρει με το μηχανάκι του (κρατούσε κράνος στα χέρια του). Μονολογούσε και έλεγε: "Ψέμματα, είναι! Δεν μπορεί να συμβαίνει!". Δεν ρώτησα τίποτα γιατί φαινόταν η αναστάτωσή του και δεν θέλησα να τον φορτίσω παραπάνω. Παρέμεινα σιωπηλή. Ο ίδιος όμως εξέφρασε την απορία του. Μερικά λεπτά πριν είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα που τον ειδοποιούσε για τον φυσικό χαμό της κουμπάρας του. Μια γυναίκα 45 ετών που πηγαίνοντας στη δουλειά της βρέθηκε από τους επιβάτες του λεωφορείου, νεκρή στη θέση της. Σύζυγος και μητέρα δύο κοριτσιών. Ένα που πηγαίνει Λύκειο και ένα που πηγαίνει τρίτη  δημοτικού. Τραγική κατάληξη! Σε μια στιγμή αλλάζει η ζωή όλων αυτών των ανθρώπων. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Και εκείνη τη στιγμή, ξυπνάω και αναλογίζομαι πόσο τυχερή είμαι. Είμαστε προς το παρόν όλοι καλά, έχουμε την υγεία μας, έχουμε την οικογένειά μας, και παρόλα αυτά με πιάνω να εστιάζομαι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας στα προβλήματα της καθημερινότητας και της αγωνίας για το "αύριο".

Το αύριο όμως είναι σήμερα. Είναι η κάθε στιγμή που βιώνουμε! Πόσες χαμένες στιγμές θεέ μου αφήνουμε να περάσουν! Τα προβλήματα που θεωρούμε καθημερινά προβλήματα δεν είναι παρά επινοήσεις ατομικές. Φυλακισμένοι μέσα στα σίδερα που δημιουργεί το μυαλό μας. Τα χρόνια περνούν και εμείς δεν αφηνόμαστε στη στιγμή. Τι υπέροχη που είναι η ζωή και τι απλή και εμείς την έχουμε μετατρέψει σε πραγματικό αγώνα δρόμου και πόνου. Και αναλογίζομαι τις στιγμές εκείνες που στο παρελθόν κάποια πράγματα μου φαινόντουσταν βουνό και όμως τώρα που τα σκέφτομαι από απόσταση, θυμώνω με τον εαυτό μου για τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Η πρώτη ερωτική απογοήτευση φαντάζει σε όλους σαν το τέλος του κόσμου, η επιτυχία ή όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις στιγματίζει την ύπαρξή σου, η επαγγελματική καταξίωση και οικονομική επιτυχία καθορίζει την αξία σου. Πόσο ανούσια φαντάζουν όλα αυτά;

Νοιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχω τώρα στη ζωή μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύονται τα πιάτα.