Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι 7 πιο περίεργοι τρόποι για να κάψετε λίπος το 2012

Όχι, δεν θα σας υποβάλλουμε σε αυστηρές δίαιτες με πιάτα που περιέχουν λίγο τόνο και ένα μαρούλι .
Υπάρχουν και άλλοι, έξυπνοι και εύκολοι τρόποι για να κάψετε το περιττό λίπος που σας ταλαιπωρεί.


Γκάζι-φρένο και πάει λέγοντας…
Αν μία από τις αποφάσεις της νέας χρονιάς είναι και το να ξεκινήσετε ένα μισάωρο τζόγκινγκ την ημέρα, ακολουθήστε την συμβουλή του πανεπιστημίου του New Jersey, σύμφωνα με την οποία χάνουμε περισσότερο λίπος αν τρέχουμε γρήγορα, στην συνέχεια επιβραδύνουμε και μετά πάλι γρήγορα και πάει λέγοντας… Οι αυξομειώσεις ταχύτητας στο τρέξιμο κινητοποιούν τον κοιμισμένο μεταβολισμό.


Θέλω έναν καφέ-σκέτο
Αφήστε στην άκρη εκείνους που κατηγορούν διαρκώς τον καφέ για τα «δεινά» που προκαλεί στον οργανισμό και διαβάστε προσεκτικά τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Psychology & Behavior. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν δύο φλιτζάνια σκέτου καφέ την ημέρα, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό πιο γρήγορα από τη δημοφιλή ντεκαφεϊνέ εκδοχή του ροφήματος.


Μια πίτσα με χαρτοπετσέτα παρακαλώ!
Ακούγεται απλοϊκό αλλά είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικό. Ο λόγος για την χαρτοπετσέτα που σύμφωνα με τους ειδικούς αν ακουμπήσει απαλά πάνω στο κομμάτι μιας πίτσας θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος των λιπαρών της. Και έτσι θα έχετε και την πίτσα ολόκληρη και το στομάχι χορτάτο…


Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά
Καλά και τα γυμναστήρια αλλά μήπως να ασχοληθείτε λιγάκι και με τα ασιδέρωτα ρούχα σας που όσο πάνε και στοιβάζονται όλο και περισσότερο; Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και σιδερώστε κάνοντας παράλληλα καλό και στην σιλουέτα σας. Σύμφωνα με έρευνα, όσοι ασχολήθηκαν με σιδέρωμα μιας ώρας, την επόμενη ημέρα έκαψαν 100 θερμίδες παραπάνω από τους υπόλοιπους! Ακόμη το σκέφτεστε;


Και μετά το σιδέρωμα, ύπνος
Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να χάσετε κιλά, δεν είναι άλλος από τον ευεργετικό ύπνο. Έρευνες αποκαλύπτουν πως οι 8 και επιπλέον ώρες ύπνου την ημέρα, συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού που «καίει» περισσότερες θερμίδες δικαιώνοντας έτσι τους απανταχού «υπναράδες».


Πιείτε νερό-αλλά παγωμένο
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως ο μεταβολισμός μας ενεργοποιείται κατά 30% περισσότερο όταν πίνουμε ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Και αν αναρωτιέστε γιατί, ιδού και η απάντηση: σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σώμα καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να επαναφέρει την θερμοκρασία του νερού σε φυσιολογικά επίπεδα με αποτέλεσμα να «ξυπνά» ο κοιμισμένος μας μεταβολισμός.


Βγείτε στον ήλιο
Στην χώρα μας ο ήλιος είναι ένα πολύτιμο αγαθό που δεν μας λείπει ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Εκμεταλλευθείτε το εξαιρετικό μας κλίμα και… λιαστείτε άφοβα καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα, όσοι διαθέτουν υψηλά ποσοστά της βιταμίνης D, που παράγεται στο σώμα μας από την έκθεση στον ήλιο, καίνε και περισσότερες θερμίδες με μεγαλύτερη ευκολία. Όσο για τις βροχερές και συννεφιασμένες μέρες παρηγορηθείτε με τόνο, γιαούρτι, δημητριακά και σολομό, φυσικές πηγές της πολύτιμης βιταμίνης D.



grizosgatos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα