Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι «προειδοποιήσεις» πριν από μια καρδιακή προσβολή



Τα σημάδια που μας στέλνει η καρδιά
Πριν την εκδήλωση μιας καρδιακής προσβολής παρατηρούνται συνήθως ορισμένα σημάδια που μπορούν να λειτουργήσουν προειδοποιητικά. 
Η έγκαιρη διάγνωση των προειδοποιήσεων αυτών, μπορεί ακόμη και να σώσει τη ζωή κάποιου. 

Ακόμη και αν κάποιος δεν πάσχει από καρδιά, καλό είναι να ξέρει ποια είναι τα σημάδια που προηγούνται ενός καρδιακού επεισοδίου ώστε να μπορεί να βοηθήσει κάποιον συγγενή ή φίλο. 

Τα συμπτώματα που ακολουθούν είναι τα πιο κοινά που μπορεί να προηγηθούν μιας καρδιακής προσβολής:

- Ένα στενάχωρο συναίσθημα, ή ένας πόνος στο στήθος, πρέπει να σας ανησυχήσει. Μην τα προσπερνάτε. Απευθυνθείτε αμέσως στον οικογενειακό σας γιατρό ή σε κάποιον καρδιολόγο.

- Όταν αισθανθείτε παράξενα και ανήσυχα από τη μέση και πάνω, και κυρίως στον θώρακα, μην το παραμελήσετε.

- Όταν νιώσετε ότι σας κόβετε η ανάσα, τηλεφωνήστε αμέσως στον γιατρό.

- Ο κρύος ιδρώτας δεν θα πρέπει να σας αφήνει αδιάφορους. Μπορεί να είναι σημάδι ενός καρδιακού επεισοδίου.

- Όταν αισθάνεστε αδυναμία και κουράζεστε χωρίς να υπάρχει λόγος, καλό θα είναι να το αναφέρετε στον γιατρό σας. Μπορεί να οφείλεται σε άσχημη ψυχολογία.

- Όταν έχετε ζαλάδες και ιλίγγους, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό. Είναι συμπτώματα που τις περισσότερες φορές συνοδεύουν ένα καρδιακό επεισόδιο.

- Ύπουλο σημάδι μπορεί να θεωρηθεί και η ναυτία.

Εάν αισθανθείτε κάτι από τα παραπάνω, μιλήστε το ταχύτερο δυνατό με τον γιατρό σας. Η καρδιά προειδοποιεί. Αρκεί να της δώσετε την απαραίτητη σημασία. Η άμεση διάγνωση μπορεί να σας σώσει την ίδια σας τη ζωή.
 
 http://astrapinews.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα