Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί πρέπει να τρως πολλά σνακ στο γραφείο

Μην κάνεις το λάθος να μένεις νηστικός όλη μέρα και να τρως μια και καλή το βράδυ μετά τη δουλειά. Διάβασε γιατί.
Αν δεν τρως τίποτα όλη μέρα και πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό το βράδυ, πρέπει να αλλάξεις συνήθειες. Τελικά όταν έρχεται η ώρα του φαγητού έχεις πεινάσει τόσο πολύ που τρως ανεξέλεγκτα και παίρνεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που έκαψες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό σημαίνει ότι θα πάρεις βάρος!
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα συχνά και μικρά γεύματα (κάθε 3 ώρες περίπου) όχι μόνο κινούν το μεταβολισμό και βοηθούν να κάψεις περισσότερο σωματικό λίπος, αλλά δίνουν άμεσα ενέργεια που βελτιώνει την απόδοσή σου στη δουλειά.

  Εκτός λοιπόν από ένα καλό πρωινό (που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις) το μεσημεριανό και το βραδινό σου, φρόντισε ανάμεσα στα βασικά γεύματα να τρως και ένα μικρογεύμα, ένα σνακ δηλαδή. 
Έτσι ισορροπείς τη γλυκογόνη- ινσουλίνη, ελέγχεις την πείνα σου και βοηθάς το μεταβολισμό αλλά και το μυαλό σου να λειτουργούν καλύτερα.
Προσοχή όμως: αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να μασουλάς όλη την ώρα. Άλλο ενδιάμεσο γεύμα και άλλο τσιμπολόγημα.

  Τι πρέπει να τρως
Μην τρως ό,τι βρεθεί μπροστά σου ή παχυντικά σνακ, όπως τσιπς, σοκολάτες και μπισκότα. Προτίμησε:
-Ένα φρούτο
-Μια χούφτα αμύγδαλα
-Μια μπάρα δημητριακών
-Ένα γιαούρτι, κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά
-Ένα παστέλι
-Ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως, τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά εποχής (καλύτερα όμως όχι κάθε μέρα)
-2 κρακεράκια ολικής αλέσεως
-Καρότα
-Μια μικρή σαλάτα
-Μια χούφτα σταφίδες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα