Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαργαρίνη ή Βούτυρο; Ποιό είναι καλύτερο για την καρδιά;


Μαργαρίνη ή Βούτυρο; Ποιό είναι καλύτερο για την καρδιά;Τι είναι το περισσότερο αβλαβές για την καρδιά μου, ρωτάει μια φίλη, το βούτυρο ή η μαργαρίνη;

Η μαργαρίνη είναι η σαφής απάντηση όσον αφορά την υγεία της καρδιάς μας. Η μαργαρίνη είναι παρασκευασμένη από διάφορους τύπους φυτικών ελαίων και γι αυτό δεν περιέχει χοληστερόλη που είναι ζωικής προέλευσης.

Έχει επίσης η μαργαρίνη περισσότερα «καλά» λιπαρά, δηλαδή πολυακόρεστα και μονοακόρεστα σε σύγκριση με το βούτυρο. Αυτοί οι τύποι λιπαρών βοηθούν στη μείωση της LDL της λεγόμενης και «κακής» χοληστερόλης, όταν αντικαθιστούν τα κορεσμένα λίπη. Από την άλλη μεριά, το βούτυρο είναι παρασκευασμένο από ζωικό λίπος και γι αυτό περιέχει κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη.

Βέβαια, τα παραπάνω αφορούν τις μαργαρίνες που δεν παρασκευάζονται πια με τη μέθοδο της υδρογόνωσης και κατά συνέπεια δεν περιέχουν τα ανθυγιεινά τρανς λιπαρά.

Γενικά όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο πιο σκληρή είναι μια μαργαρίνη τόσο περισσότερα τρανς λιπαρά περιέχει, και επομένως τόσο πιο ανθυγιεινή είναι.




Χάρης Καλλέργης
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Επιστημονικός Συνεργάτης του www.iator.gr

Σχόλια

  1. Καλό θα ήταν να αναφέρεις την πηγή από όπου παίρνεις το άρθρο. Σωστά?
    Επίσης, τραβώντας τις εικόνες από τις πηγές (που δεν αναφέρεις καν)... τραβάς και το bandwith άλλου server...

    Καλό θα ήταν να προσέξεις λιγάκι.

    Επειδή ως φαίνεται δεν γνωρίζεις, στον σέρβερ φαίνεται τι παίρνεις και από πού το παίρνεις.


    Λ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!