Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 λόγοι για να τρως καλό πρωινό

Διάβασε πέντε καλούς λόγους που θα σε πείσουν να μην ξεκινήσεις ποτέ ξανά την ημέρα σου με άδειο στομάχι.
Αν δεν τρως πρωινό γιατί δεν προλαβαίνεις ή γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα χάσεις βάρος, καλό είναι να σου θυμήσουμε την παλιά παροιμία που σίγουρα θα έχεις ακούσει ξανά:
"Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος".
Η παράλειψη του πρωινού μειώνει τις νοητικές και σωματικές σου επιδόσεις και αποδεδειγμένα κάνει κακό στην υγεία, αλλά και στη σιλουέτα σου, αφού επιβραδύνει το μεταβολισμό σου, ενώ δεν επιτρέπει στο μυαλό σου να παίρνει γρήγορες στροφές.
Και μην νομίζεις ότι μπορείς να αναπληρώσεις το χαμένο πρωινό σου γεύμα τρώγοντας κάτι άλλο. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι αναντικατάστατο. Διάβασε λοιπόν γιατί δεν πρέπει να το παραλείπεις:
1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
Για να καταπολεμήσεις τις ιώσεις και τα κρυολογήματα του χειμώνα, πρέπει να έχεις γερό ανοσοποιητικό. Επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία έδειξε ότι όταν τρως ένα πλήρες πρωινό, ο οργανισμός σου εκκρίνει γάμμα-ιντερφερόνη, ένα φυσικό αντιικό που ενεργοποιεί άμεσα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η παράλειψη του πρωινού προκαλεί μείωση κατά 17% της συγκεκριμένης ουσίας.
2. Βελτιώνει την υφή και την όψη του δέρματός σου
Τα αυγά είναι μια απίστευτη και πολύ δημοφιλής τροφή για πρωινό, που δεν γεμίζει απλώς το στομάχι σου. Όπως κι αν τα προτιμάς, τηγανιτά ή βραστά, τα αυγά κάνουν πολύ καλό στο δέρμα σου, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε λουτένη, ένα καροτονοειδές, που διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου και την προστατεύει από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Ακόμα και ένα μόνο αυγό την ημέρα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της λουτένης κατά 26%. Την ίδια ακριβώς δουλειά βέβαια κάνουν και τα δημητριακά.
3. Σε κρατάει αδύνατο
Μην περιμένεις βέβαια να χάσεις βάρος απλώς και μόνο επειδή τρως πρωινό χωρίς να κάνεις κάτι άλλο. Η καλή συνήθεια του πρωινού όμως βελτιώνει τη σχέση σου με το φαγητό (που αναπόφευκτα επηρεάζει σημαντικά και το βάρος σου). Αν παραλείπεις τα γεύματα που πρέπει να τρως μέσα στην ημέρα, αυξάνεται η ινσουλίνη στο σώμα σου, που με τη σειρά της αυξάνει την απόθήκευση λίπους και τα κιλά που κουβαλάς. 
4. Σταθεροποιεί τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σου
Η ισορροπία στην κατανάλωση υδατανθράκων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών είναι το κλειδί για ένα υγιεινό γεύμα. Αν τρως ισορροπημένο πρωινό, αυξάνεις την ενέργειά σου, αφού έτσι εφοδιάζεις τις αποθήκες γλυκογόνου, που τροφοδοτούν τους μυς άμεσα με ενέργεια. Το πρωινό μάλιστα, έχει βρεθεί σε επιστημονικές έρευνες ότι παρέχει το 25% της ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός σου καθημερινά κι αυτό σημαίνει ότι σε γεμίζει ενέργαι και σε κάνει πιο δραστήριο.
5. Θα σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έκαναν το πρωινό καθημερινή συνήθεια ζουν περισσότερο. Και όχι μόνο: όσοι τρώνε πρωινό τακτικά είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
http://www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα