Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Exp. date: Πόσο αντέχουν τα καλλυντικά;

Exp. date: Πόσο αντέχουν τα καλλυντικά;
Κείμενο:  Ένη Λαμπρούλη
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος δεν διαρκούν για πάντα.
Αν συνηθίζετε να αγοράζετε προϊόντα και να μην τα χρησιμοποιείτε για καιρό με αποτέλεσμα να μαζεύουν απλά σκόνη πάνω τους, μέχρι να θυμηθείτε ότι τα έχετε, τότε μην είστε σίγουρες ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά! Δεν κρατάνε για πάντα.

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος εγγυώνται την ασφάλεια και τη φρεσκάδα τους για ένα χρόνο. Κάποια διαρκούν έως και δύο χρόνια και μερικά έχουν μικρότερο χρόνο ζωής. Πάνω στη συσκευασία τους έχουν ένα σύμβολο, ένα ανοικτό δοχείο με έναν αριθμό ακολουθούμενο από το γράμμα «Μ» για να δείξει για πόσους μήνες θα διαρκέσει το προϊόν αφού ανοιχτεί. Βέβαια, αυτό συμβαίνει στα προϊόντα που πωλούνται στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά δεν απαιτείται εάν το προϊόν πωλείται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.
Εάν το προϊόν παρουσιάζει αλλαγές στο χρώμα ή το άρωμα, είναι ώρα να το πετάξετε. Αν τα συστατικά του έχουν διαχωριστεί, αν μυρίζει διαφορετικά από όταν το αγοράσατε, αν έχει αλλάξει το χρώμα από λευκό σε κίτρινο ή ανοικτό καφέ, τότε αυτά είναι σημάδια ότι το προϊόν αλλάζει!
Ακολουθήστε κάποιες απλές τακτικές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των προϊόντων που χρησιμοποιείτε:
  • Γράψτε την ημερομηνία αγοράς με μαρκαδόρο στο κάτω μέρος του βάζου ή τη φιάλη. Έτσι, θα ξέρετε συμβουλευόμενες το σύμβολο του μήνα, αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη.
  • Κρατήστε τα προϊόντα σας μακριά από το φως και τη θερμότητα. Αυτό βοηθάει σίγουρα τη συντήρηση του προϊόντος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ενεργά συστατικά μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο όταν εκτίθεται σε θερμότητα και το φως. Αποθηκεύστε τις σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι.
  • Φροντίστε να έχετε καθαρά χέρια πριν βάλετε τα δάχτυλά σας σε ένα βάζο με κρέμα. Τα περισσότερα προϊόντα έχουν συντηρητικά, ώστε να μην υπάρχει καμία ανησυχία σχετικά, αλλά είναι καλό τα χέρια να είναι καθαρά ώστε να μην υπάρχει λόγος αλλοίωσης και ανησυχίας.
  • Κρατήστε το καπάκι κλειστό σφιχτά. Ο αέρας θα διασπάσει τα ενεργά συστατικά πιο γρήγορα, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα καπάκια ερμητικά κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου