Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Μικρές συμβουλές για να κάνουμε οικονομία


Και να λοιπόν που ήρθε η στιγμή, εσείς που δεν σκεφτόσασταν ποτέ πόσα χρήματα χαλάτε καθημερινά για σας ή την οικογένειά σας, να προσπαθείτε να εξοικονομήσετε κάποια.

Η επαγγελματική αβεβαιότητα, που πλανάται πάνω από τα κεφάλια της πλειοψηφίας των πολιτών, σε συνδυασμό με τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις που έχει μία οικογένεια με παιδιά, ωθεί όλο και περισσότερους γονείς να κάνουν τις δικές τους περικοπές στα έξοδά τους.

Αυτές δε που «ζορίζονται» περισσότερο είναι οι γυναίκες, μια και βάσει των ερευνών είναι καλύτερες από τους άνδρες στην... κατανάλωση.

Επιπλέον, οι γυναίκες σπαταλούν περισσότερα λεφτά για την εξωτερική τους εμφάνιση (κομμωτήριο, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ), και σε γενικές γραμμές δεν έχουν καλή σχέση με το χρήμα.


Ήρθε όμως η ώρα να αλλάξουμε και να απαρνηθούμε κάποιες μικρές πολυτέλειες, πάντα χωρίς υπερβολές.

1. Στο Super Market δεν παρεκλίνουμε από τη λίστα που έχουμε ετοιμάσει

2. Περιορίζουμε το κομμωτήριο και προσπαθούμε να μάθουμε να φτιάχνουμε οι ίδιες έξυπνα χτενίσματα για να φαινόμαστε πάντα περιποιημένες.

3. Σκεφτόμαστε αν πραγματικά χρειαζόμαστε εκείνο το πραγματικά εντυπωσιακό ζευγάρι παπούτσια που είδαμε ή απλά θα αγοράσουμε ακόμα ένα που θα κοσμεί την… ντουλάπα μας.

4. Συζητάμε και αποφασίζουμε με το συντροφό μας για το αν πραγματικά χρειαζόμαστε τη συνδρομητική τηλεόραση.

5. Περιορίζουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αν είναι δυνατόν προσπαθούμε να τρώμε όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορούμε

6. Κόβουμε τη συνδρομή στο γυμναστήριο και ξεκινάμε τζόκινγκ στη γειτονιά μας ή βάρη στο σπίτι μας.

7. Προτιμάμε να διαλέξουμε ένα καλό DVD από το να παρακαλουθήσουμε ένα καινουριο έργο στο σινεμά.

8. Βρίσκουμε κι έχουμε πάντα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, εύκολες λύσεις για γρήγορο φαγητό, με στόχο να περιορίσουμε τις παραγγελίες για το σπίτι.)

Περισσότερα στο mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου