Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μικρές συμβουλές για να κάνουμε οικονομία


Και να λοιπόν που ήρθε η στιγμή, εσείς που δεν σκεφτόσασταν ποτέ πόσα χρήματα χαλάτε καθημερινά για σας ή την οικογένειά σας, να προσπαθείτε να εξοικονομήσετε κάποια.

Η επαγγελματική αβεβαιότητα, που πλανάται πάνω από τα κεφάλια της πλειοψηφίας των πολιτών, σε συνδυασμό με τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις που έχει μία οικογένεια με παιδιά, ωθεί όλο και περισσότερους γονείς να κάνουν τις δικές τους περικοπές στα έξοδά τους.

Αυτές δε που «ζορίζονται» περισσότερο είναι οι γυναίκες, μια και βάσει των ερευνών είναι καλύτερες από τους άνδρες στην... κατανάλωση.

Επιπλέον, οι γυναίκες σπαταλούν περισσότερα λεφτά για την εξωτερική τους εμφάνιση (κομμωτήριο, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ), και σε γενικές γραμμές δεν έχουν καλή σχέση με το χρήμα.


Ήρθε όμως η ώρα να αλλάξουμε και να απαρνηθούμε κάποιες μικρές πολυτέλειες, πάντα χωρίς υπερβολές.

1. Στο Super Market δεν παρεκλίνουμε από τη λίστα που έχουμε ετοιμάσει

2. Περιορίζουμε το κομμωτήριο και προσπαθούμε να μάθουμε να φτιάχνουμε οι ίδιες έξυπνα χτενίσματα για να φαινόμαστε πάντα περιποιημένες.

3. Σκεφτόμαστε αν πραγματικά χρειαζόμαστε εκείνο το πραγματικά εντυπωσιακό ζευγάρι παπούτσια που είδαμε ή απλά θα αγοράσουμε ακόμα ένα που θα κοσμεί την… ντουλάπα μας.

4. Συζητάμε και αποφασίζουμε με το συντροφό μας για το αν πραγματικά χρειαζόμαστε τη συνδρομητική τηλεόραση.

5. Περιορίζουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αν είναι δυνατόν προσπαθούμε να τρώμε όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορούμε

6. Κόβουμε τη συνδρομή στο γυμναστήριο και ξεκινάμε τζόκινγκ στη γειτονιά μας ή βάρη στο σπίτι μας.

7. Προτιμάμε να διαλέξουμε ένα καλό DVD από το να παρακαλουθήσουμε ένα καινουριο έργο στο σινεμά.

8. Βρίσκουμε κι έχουμε πάντα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, εύκολες λύσεις για γρήγορο φαγητό, με στόχο να περιορίσουμε τις παραγγελίες για το σπίτι.)

Περισσότερα στο mother.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα