Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Είναι αποδεδειγμένο ότι είναι σημαντικό για κάποιον που κάνει μια προσπάθεια να διαχειριστεί το βάρος του, να έχει την υποστήριξη ατόμων της οικογένειας ή του φιλικού του περιβάλλοντος που θα φροντίζουν να βοηθούν ψυχολογικά και όχι να θέτουν εμπόδια, τις περισσότερες φορές εν αγνοία τους.


Είναι σημαντικό να μην νιώθουμε μόνοι μας σε μια τέτοια προσπάθεια.

Σκέφτηκα πως δημιουργία ενός τόπου συνάντησης όσων έχουν κοινό ενδιαφέρον την απώλεια σωματικού βάρους ή γενικότερα τη σωστή διατροφή και άσκηση, θα βοηθούσε πολύ κόσμο να πετύχει τους στόχους τους, αφού εκεί θα μπορούμε να μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες, συμβουλές, προγράμματα, κουτσομπολιά, αλλά και ιστορίες επιτυχίας που τόσο πολύ εμπνέουν κάποιον που θέλει να αρχίσει να κάνει αλλαγές στη ζωή του. 

Έτσι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ξεκινάω τον τρίτο κύκλο του Συλλόγου Φίλων Σωστής Διατροφής στην περιοχή μου. Σε έναν φιλόξενο χώρο, σημείο κατατεθέν του Νέου Ηρακλείου Αττικής. Σας περιμένω όλους στο Πολιτιστικό κέντρο Villa Stella στις 6:00 μ.μ. ακριβώς.

Η συμμετοχή στην ομάδα αυτή παρέχει μεταξύ άλλων 2 μεγάλα πλεονεκτήματα. α) Κρατάει "πειθαρχημένο" αυτόν που μοιράζεται κάτι με τους άλλους και του δίνει κουράγιο και β) παρέχει πληροφορίες και γνώση στους υπόλοιπους με έναν πιο ζωντανό τρόπο μέσω των συζητήσεων.

Είναι ευκαιρία να επωφεληθείτε από τις εντελώς δωρεάν μετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους και τις χρήσιμες πληροφορίες που θα πάρετε για να σας βοηθήσουν πρώτα να καταλάβετε τους δείκτες που πρέπει να βελτιώσετε για να πετύχετε εκτός από ένα σωστό βάρος, μια καλή φυσική κατάσταση και μια κατ' επέκταση καλή υγεία.

Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσετε τη θέση σας για αυτό καλό θα είναι να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6985839995.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα