Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όσο περισσότερα βλέπουμε, τόσο περισσότερα τρώμε

Οι μεγάλες μερίδες μας προδιαθέτουν να φάμε περισσότερο. Έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που έχουν μπροστά τους μεγάλες ποσότητες τροφής, καταναλώνουν περισσότερο απ’ όσο πραγματικά χρειάζονται. Ακόμη και ένα μικρό παιδί επηρεάζεται από την ποσότητα της τροφής. 

Η έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Cornell θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια αποτελεσματική στρατηγική για τα υπέρβαρα άτομα που θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες που παίρνουν από τη διατροφή τους. Αφήνοντας λιγότερα πιάτα με τρόφιμα στο τραπέζι, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ξαναγεμίσουμε το πιάτο μας. «Πολύ απλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση στην οποία ισχύει η αρχή «ό, τι δεν είναι μπροστά στα μάτια μας, δεν είναι και στο μυαλό μας»», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Brian Wansink. «Όταν κρατήσαμε τα πιάτα μακριά από το τραπέζι, παρατηρήσαμε ότι οι γυναίκες κατανάλωσαν 20 % λιγότερες θερμίδες. Πιο εντυπωσιακή ήταν η διαφορά για τους άνδρες, που πήραν 29 % λιγότερες θερμίδες». 
Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν: 
* Περιορίστε τις μερίδες που βάζετε στο πιάτο σας 
* Σερβιριστείτε απευθείας από την κουζίνα και μην τοποθετείτε όλο το φαγητό σε πιατέλα στη μέση του τραπεζιού. 
* Τρώτε αργά, απολαμβάνοντας το άρωμα και τη γεύση του φαγητού. 
Έτσι θα αποφύγετε να φάτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε, μέχρι να επέλθει το αίσθημα κορεσμού. * Μην τρώτε ποτέ π.χ. τα γλυκά από το κουτί. Είναι προτιμότερο να τα βάζετε σε πιάτο, ώστε να μην χάνεται τον έλεγχο. 
Πηγή: newsbomb.gr
http://ygeia-online.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!