Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Ειδικό τέλος... λίπους πληρώνουν από την 1η Οκτωβρίου οι Δανοί

Ποιους σας θυμίζουν;
Οι Δανοί προφανώς παίρνουν πολύ σοβαρά την υγεία και εμφάνιση των πολιτών τους, για αυτό και αποφάσισαν να επιβάλλουν φόρο στο... λίπος. 16 Κορώνες ή 2,15 € ανά κιλό τροφής που περιέχει κορεσμένα λίπη παρακαλώ.

Η δική μας λοιπόν κυβέρνηση φορολογεί τους άνεργους και τους πενίες συνταξιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ της Δανίας όσους έχουν βλέψεις να φτιάξουν κορμοστασιές Μπένι και Πάγκαλου. 

Λέτε οι Δανοί να βάλουν στον Μπένι ιδέες; Ο ΓΑΠ φαντάζομαι θα το καλόβλεπε αυτό, αφού είναι καταξιωμένος πρωταθλητής του πεντάθλου. Αν το κάνουν και εδώ αυτό ας οργανώσουμε έναν έρανο για να τρώει ο φουκαράς o
Πάγκαλος. Θα πουλήσει ένα ακίνητο για το χαρατσόσημο γιατί "είναι πενίας" ο άνθρωπος (όπως ο αείμνηστος), μην χρειαστεί να πουλήσει και δεύτερο. Για να τους δείξουμε ότι μπορεί μεν να μας έχουν σουβλήσει με στεγνή σούβλα πάνω από σιγανή φωτιά, αλλά στην ανάγκη του άλλου πάντα τρέχουμε. Αναμεταδίδω από το in.gr ... Κοπεγχάγη, Δανία
Η Δανία έγινε από την 1η Οκτωβρίου η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στα... λίπη, για να αποτρέψει τους πολίτες της από το να καταναλώνουν τροφίμα με πολλά κορεσμένα λιπαρά. Προηγήθηκε «εβδομάδα προσαρμογής», κατά την οποία οι καταναλωτές άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ έκαναν από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως βούτυρο, πίτσα, κρέας και γάλα.

Ο νέος φόρος, που θεωρείται μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη.
Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρεμένων φαγητών.

«Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος»  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε.

Κατά την εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του φόρου αυτού οι Δανοί «άδειασαν» κυριολεκτικά τα σουπερμάρκετ από τρόφιμα με πολλά λιπαρά.

Έπρεπε να δημιουργήσουμε αποθέματα τόνων βουτύρου και μαργαρίνης, για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων.
http://korioi.blogspot.com/
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου