Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ειδικό τέλος... λίπους πληρώνουν από την 1η Οκτωβρίου οι Δανοί

Ποιους σας θυμίζουν;
Οι Δανοί προφανώς παίρνουν πολύ σοβαρά την υγεία και εμφάνιση των πολιτών τους, για αυτό και αποφάσισαν να επιβάλλουν φόρο στο... λίπος. 16 Κορώνες ή 2,15 € ανά κιλό τροφής που περιέχει κορεσμένα λίπη παρακαλώ.

Η δική μας λοιπόν κυβέρνηση φορολογεί τους άνεργους και τους πενίες συνταξιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ της Δανίας όσους έχουν βλέψεις να φτιάξουν κορμοστασιές Μπένι και Πάγκαλου. 

Λέτε οι Δανοί να βάλουν στον Μπένι ιδέες; Ο ΓΑΠ φαντάζομαι θα το καλόβλεπε αυτό, αφού είναι καταξιωμένος πρωταθλητής του πεντάθλου. Αν το κάνουν και εδώ αυτό ας οργανώσουμε έναν έρανο για να τρώει ο φουκαράς o
Πάγκαλος. Θα πουλήσει ένα ακίνητο για το χαρατσόσημο γιατί "είναι πενίας" ο άνθρωπος (όπως ο αείμνηστος), μην χρειαστεί να πουλήσει και δεύτερο. Για να τους δείξουμε ότι μπορεί μεν να μας έχουν σουβλήσει με στεγνή σούβλα πάνω από σιγανή φωτιά, αλλά στην ανάγκη του άλλου πάντα τρέχουμε. Αναμεταδίδω από το in.gr ... 



Κοπεγχάγη, Δανία
Η Δανία έγινε από την 1η Οκτωβρίου η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στα... λίπη, για να αποτρέψει τους πολίτες της από το να καταναλώνουν τροφίμα με πολλά κορεσμένα λιπαρά. Προηγήθηκε «εβδομάδα προσαρμογής», κατά την οποία οι καταναλωτές άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ έκαναν από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως βούτυρο, πίτσα, κρέας και γάλα.

Ο νέος φόρος, που θεωρείται μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη.
Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρεμένων φαγητών.

«Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος»  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε.

Κατά την εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του φόρου αυτού οι Δανοί «άδειασαν» κυριολεκτικά τα σουπερμάρκετ από τρόφιμα με πολλά λιπαρά.

Έπρεπε να δημιουργήσουμε αποθέματα τόνων βουτύρου και μαργαρίνης, για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων.
http://korioi.blogspot.com/
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα