Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πες τα Γερασιμίδου!- “Η Μακρυπούλια έκανε μόνο ένα λι κι ένα νι στο Παραπέντε!”

 
Με το υποκριτικό ταλέντο της Ζέτας Μακρυπούλια τα έβαλε η γνωστή ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, με τις δηλώσεις της στο περιοδικό People.
Η Ελένη Γερασιμίδου είπε για την Ζέτα Μακρυπούλια: "Το περιβόητο Παρά Πέντε, δεν το είδα, αλλά ξέρω ότι έκανε ένα «νι κι ένα λι». Αυτό δεν είναι ερμηνεία!"

Και συνέχισε: "Πάντα υπήρχαν όμορφα κορίτσια. Βέβαια για μένα η ομορφιά πρέπει να συνδυάζει περισσότερα πράγματα".

Στην Ελλάδα το να λες το αυτονόητο γίνεται θέμα στα κανάλια, αν αφορά δημόσια πρόσωπα και δη star της τηλεόρασης. Θεωρώ πως η Γερασιμίδου δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτό που βλέπουν όλοι. Όντως, η Αμαλία δεν έκανε τίποτα παραπάνω από ένα "βλάχικο" νι και λι. Όταν οι φράσεις της δεν είχαν λέξεις με νι και λι, ξαφνικά έπαυε να είναι αστεία (αν και για μένα δεν ήταν αστεία γενικώς!)

Όμως,όποια κι αν έβαζες να παίξει αυτό το ρόλο, είτε την Ζυγούλη, είτε την Καγιά, είτε τη Δαρμουσλή κ.α. αστεία θα φαινόταν στο κοινό. Το κόνσεπτ ήθελε απλά μια ωραία γυναίκα με σώμα μοντέλου, να μιλάει σαν "βλάχα". Διότι, έτσι, και καλά, παρωδείται η λαμπερή εικόνα μιας διάσημης για την ομορφιά της γυναίκας.

Από το σημείο αυτό, ως το να βγάζεις την Μακρυπούλια ταλαντούχα κωμική ηθοποιό, επειδή το Παρά 5 έκανε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, υπάρχει απόσταση. Ωστόσο, για πολύ κόσμο αυτή επιτυχία του σίριαλ είναι επαρκής, για να την βάζει στο απυρόβλητο. Αυτό, όμως, είναι λάθος.

Φυσικά, υπάρχει και αντίλογος. Πουλάει η Μακρυπούλια. Άρα και να την χτυπήσεις, είναι εμπορικό. Όμως γι' αυτό δεν φταίει η Γερασιμίδου, αλλά οι δημοσιογράφοι που τη ρώτησαν για την Μακρυπούλια, προκειμένου να κάνουν πιο εμπορική τη συνέντευξή τους. Θα μπορούσε βέβαια να πει, "δεν σχολιάζω συναδέλφους" και να τελειώνει. Αλλά, από την άλλη, γιατί να μην πει την άποψή της, αφού ρωτήθηκε σχετικά;

Με την συνέντευξη αυτή ανακινήθηκε πάλι το παραπλανητικό ερώτημα, αν είναι η Μακρυπούλια ηθοποιός. Προφανώς, όταν πρωταγωνιστεί σε σίριαλ σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι. Το πραγματικό ζήτημα για την Μακρυπούλια και άλλους αστέρες και γενικότερα, είναι κατά πόσον είναι καλοί ή κακοί ηθοποιοί.

Το να αναρωτιόμαστε αν είναι ηθοποιός η Μακρυπούλια ή η Καγιά ή άλλοι (άλλωστε και για το Λάκη Λαζόπουλο εκφράζουν τέτοιες... "απορίες" κάποιοι ομότεχνοί του), απλώς μεταθέτει το ζητούμενο σε ένα άλλο πεδίο. Αντί να ψάχνουμε ποιό και πόσο είναι το ταλέντο του εκάστοτε καλλιτέχνη, αναλωνόμαστε σε προσπάθειες να ορίσουμε (και να περιχαρακώσουμε) την έννοια του ηθοποιού.

Οι ορισμοί είναι, συνήθως, θολοί, καθώς διαφορετικά θα ορίσει τον ηθοποιό ένας καλλιτέχνης του εθνικού και αλλιώς ένας που κάνει καριέρα στην τηλεόραση. Κι επίσης, το να διαχωρίζουμε τους ερμηνευτές σε ηθοποιούς και μη ηθοποιούς, δημιουργεί την απλουστευτική εικόνα ότι όλοι οι πραγματικοί "ηθοποιοί" είναι το ίδιο. Όμως, δεν είναι το ίδιο. Μεταξύ των λεγόμενων "πραγματικών" ή "ποιοτικών" ηθοποιών υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε ταλέντο, σε στυλ, σε νοοτροπία σε επιλογές και σε πολλά άλλα.

Επομένως, καταλήγουμε στο ότι η Μακρυπούλια είναι (ή τουλάχιστον ήταν, όσο έπαιζε σε σίριαλ και στο θέατρο) ηθοποιός. Καλή ηθοποιός, όμως; Πιστεύω πως όχι.
http://www.monopoli.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα