Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θα μαστιγωθεί επειδή οδηγούσε… χάρη στο μεγαλόψυχο Αμπντάλα!


Ο βασιλιάς Αμπντάλα ακύρωσε την καταδίκη σε μαστιγώσεις που είχε επιβληθεί σε μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία επειδή οδηγούσε, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια πριγκίπισσα.
"Δόξα τω Θεώ, η μαστίγωση της Σέιμα ακυρώθηκε. Ευχαριστούμε τον πολυαγαπημένο βασιλιά μας. Είμαι βέβαιη ότι όλες οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας είναι ευχαριστημένες, ξέρω ότι εγώ είμαι", έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η πριγκίπισσα Αμίρα Τάουιλ, σύζυγος του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ουάλιντ μπιν Τάλαλ, που είναι ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα.
Η ακύρωση τη καταδίκης επιβεβαιώθηκε και από μία πηγή από το Ριάντ.
Η Σέιμα Τζαστάνια καταδικάστηκε τη Δευτέρα από δικαστήριο της Τζέντα, όπου είχε συλληφθεί τον Ιούλιο να οδηγεί, όπως είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη μία υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών.
Σύμφωνα με την ίδια η Σέιμα Τζαστάνια "αρνήθηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για τη δίκη της (...) και σοκαριστήκαμε χθες όταν μάθαμε ότι καταδικάστηκε σε δέκα μαστιγώσεις".
Η Τζαστάνια είχε υποβάλει έφεση.
Η καταδίκη έρχεται δύο ημέρες αφότου ο βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούν να γίνονται μέλη της βουλής αλλά και να είναι υποψήφιες για τις δημοτικές εκλογές του 2015.
Η Διεθνής Αμνηστία είχε επισημάνει σε χθεσινή της ανακοίνωση ότι η καταδίκη της Τζαστάνια "δείχνει την κλίμακα των διακρίσεων κατά των γυναικών στο βασίλειο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου