Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος.

Kαθημερινά βιώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, την ανασφάλεια, την αμφιβολία, την μελαγχολία της διαμορφωμένης κατάστασης της κρίσης. Και ενώ οι αυτοκτονίες αυξάνονται στατιστικά με τα προηγούμενα χρόνια, η μόνη δυνατή διέξοδος είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας και της αισιοδοξίας ότι όλα θα αλλάξουν από την πορεία του παραλόγου που οδεύουμε όλοι παγκοσμίως σήμερα.
Θεωρώ ότι το καπιταλιστικό σύστημα καταρρέει και πολύ απλά πρέπει να αντικατασταθεί από νέα μορφή κοινωνικού συστήματος. Όσο πιο σύντομα το επιτρέψουν τα θηρία που τρέφονται από τις σάρκες του καπιταλιστικού αυτού συστήματος, τόσο πιο πολλές ελπίδες θα έχει το ανθρώπινο γένος να επιβιώσει και να μη βιώσει καταστάσεις που μετά από πολλά χρόνια η ιστορία θα χαρακτηρίσει παράλογες και παρανοϊκές. Και άλλοτε έχει υπάρξει οικονομική κρίση, τότε όμως οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Η τεχνολογία δεν είχε αντικαταστήσει και καταργήσει τόσους παραγωγικούς τομείς, δεν υπήρχε ο κορεσμός και η πληθώρα τόσων αγαθών και υπηρεσιών. Τώρα για να έχουμε ανάπτυξη απλά πρέπει να "γεννήσουμε" πλασματικά αγαθά. Αγαθά δηλαδή που ενώ δεν χρειαζόμαστε, πρέπει να έχουμε για να καλύπτουμε ανάγκες που στη πραγματικότητα δεν είναι ανάγκες. Το περιβάλλον μας έχει φτάσει στα όρια του, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, τα αγαθά που καταναλώνουμε... τίποτε δεν είναι το ίδιο. Έχουμε ξεπεράσει το οριακό σημείο που για όσους γνωρίζουν και λίγο από αντιοικονομίες κλίμακος, επιταχύνει με ραγδαίους ρυθμούς τις αλλαγές χωρίς επιστροφή.
Σήμερα, στην εποχή της τρομοκρατίας και τρομολαγνείας θεωρώ ότι μια μεγάλη ανάγκη που υπάρχει και που πρέπει να καλυφθεί και η οποία αν καλυφθεί θα σώσει τον κόσμο είναι η ανάγκη ΨΥΧΗΣ, η ανάγκη ΖΩΗΣ. Δεν νομίζω να μη συμφωνήσει κανείς ότι η ζωή είναι υπέροχη και μαγική χωρίς τα άγχη που δημιουργούν οι δεσμεύσεις όλων όσων συνδέονται με το χρήμα.
Θεωρώ ότι πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η ανθρώπινη ανάγκη για ελεύθερη σκέψη και ζωή έχει φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο. Στο σημείο αυτό εντελώς τυχαία! βρισκόμαστε στην νοητική υποδούλωση όλων εκείνων που ζητούν δόσεις δανείων και εκβιάζουν το μυαλό μας και τη ψυχή μας για να την καταφέρουν να μη σκέφτεται τίποτα άλλο παρά το ένστικτο της επιβίωσης.
Στο σημερινό επίπεδο της ανθρώπινης εξέλιξης, έχουμε τα μέσα και τον τρόπο να δημιουργήσουμε έναν όμορφο κόσμο και ένα όμορφο σύστημα στο οποίο ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης δεν θα πρέπει να είναι η οικονομική ευμάρεια και η δουλειά, αλλά η παραγωγική δουλειά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων δημιουργίας και συντήρησης ενός άλλου τρόπου ζωής.
Σωστή διαχείριση φυσικών πόρων, εργασία λίγων ωρών, καταπολέμηση παγκόσμιας φτώχειας, δημιουργία πράσινων ζωνών, προστασία της χλωρίδας μας και της πανίδας που εξαφανίζεται ανεπιστρεπτή. Έναν κόσμο που τα παιδιά μας και οι μελλοντικές γενιές θα ζήσουν ακολουθώντας το όνειρο και όχι βιώνοντας τον εφιάλτη.
Επιτέλους ας αφήσουμε την τάση αυτή που κυριαρχεί και που κάποιοι λίγοι σε όλον τον πλανήτη μάχονται, ας αφήσουμε την τάση για ελευθερία του ανθρώπου να κυριαρχήσει και να μας οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο κοινωνικού συστήματος που κέντρο του θα είναι ο άνθρωπος και η αξία του και όχι το χρήμα.
Ας θυμηθούμε κλείνοντας τον αείμνηστο Έλληνα συγγραφέα μας Νίκο Καζαντζάκη ο οποίος στο μνήμα του με δική του επιθυμία γράφει. Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα