Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νόστιμη και διαιτητική τούρτα Ανανά

Ένα ελαφρύ, δροσερό και εύκολο ως προς την εκτέλεση γλυκό, ποιο είναι αυτό; Η τούρτα ανανά!

Καλή επιτυχία!

Υλικά
 1 κομπόστα ανανά
 Ζελέ με γεύση ανανά
 1 πακέτο σαβαγιάρ
 Για την κρέμα
 4 ποτήρια γάλα φρέσκο (με χαμηλά λιπαρά ή πλήρες)
 2/3 από ένα ποτήρι ζάχαρη
 1 ποτήρι άνθος αραβοσίτου βανίλια 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
 1 βανίλια
 1 φλούδα λεμόνι
 Προαιρετικά ψημένα το γκριλ αμύγδαλα
 Εκτέλεση:


Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα, το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα βάζουμε τον ανανά σε ροδέλες. Όταν πήξει καλά (μετά από 2-3 ώρες) έχουμε έτοιμη την κρέμα.
Την οποία παρασκευάζουμε ως εξής:
¨Τα τρία ποτήρια γάλα τα χύνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την φλούδα του λεμονιού και τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά( προσοχή όχι να βράσουν!) Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, στο οποίο έχουμε χτυπήσει καλά τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα ,ρίχνουμε το βιτάμ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη για να μην μας πιάσει πέτσα. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και μερικές φέτες ανανά , που τις έχουμε ψιλοκόψει.
Την κρέμα την προσθέτουμε πάνω από το ζελέ , το ζουμί από την κομπόστα το ζεσταίνουμε με μια κουταλιά ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό. Βουτάμε για λίγο ένα- ένα τα σαβαγιάρ και τα προσθέτουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα ανανά για μια μέρα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα την χαράζουμε στο πλάι με ένα μαχαίρι και στην συνέχεια την αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά σε μπεν -μαρί (νερό που βράζει) βάζουμε πάνω από την φόρμα μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά!
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και οπτικά και γευστικά!
Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα