Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νόστιμη και διαιτητική τούρτα Ανανά

Ένα ελαφρύ, δροσερό και εύκολο ως προς την εκτέλεση γλυκό, ποιο είναι αυτό; Η τούρτα ανανά!

Καλή επιτυχία!

Υλικά
 1 κομπόστα ανανά
 Ζελέ με γεύση ανανά
 1 πακέτο σαβαγιάρ
 Για την κρέμα
 4 ποτήρια γάλα φρέσκο (με χαμηλά λιπαρά ή πλήρες)
 2/3 από ένα ποτήρι ζάχαρη
 1 ποτήρι άνθος αραβοσίτου βανίλια 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
 1 βανίλια
 1 φλούδα λεμόνι
 Προαιρετικά ψημένα το γκριλ αμύγδαλα
 Εκτέλεση:


Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα, το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα βάζουμε τον ανανά σε ροδέλες. Όταν πήξει καλά (μετά από 2-3 ώρες) έχουμε έτοιμη την κρέμα.
Την οποία παρασκευάζουμε ως εξής:
¨Τα τρία ποτήρια γάλα τα χύνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την φλούδα του λεμονιού και τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά( προσοχή όχι να βράσουν!) Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, στο οποίο έχουμε χτυπήσει καλά τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα ,ρίχνουμε το βιτάμ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη για να μην μας πιάσει πέτσα. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και μερικές φέτες ανανά , που τις έχουμε ψιλοκόψει.
Την κρέμα την προσθέτουμε πάνω από το ζελέ , το ζουμί από την κομπόστα το ζεσταίνουμε με μια κουταλιά ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό. Βουτάμε για λίγο ένα- ένα τα σαβαγιάρ και τα προσθέτουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα ανανά για μια μέρα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα την χαράζουμε στο πλάι με ένα μαχαίρι και στην συνέχεια την αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά σε μπεν -μαρί (νερό που βράζει) βάζουμε πάνω από την φόρμα μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά!
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και οπτικά και γευστικά!
Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!