Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Η ποιότητα αδυνατίζει

Η ποιότητα αδυνατίζει…
 
Λιγότερο αλάτι, περισσότερο νερό:
Η δραστική μείωση της πρόσληψης αλατιού μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε υπολογίσιμη απώλεια βάρους, καθώς το επιπλέον αλάτι επιβαρύνει το ισοζύγιο νερού του οργανισμού προκαλώντας κατακράτηση υγρών και πρηξίματα.
Οπότε, καλό θα ήταν να αποφύγετε αλλαντικά, τυριά, κονσερβοποιημένα τρόφιμα,
σάλτσες, και αρτοσκευάσματα σε μεγάλες ποσότητες. Αντίστοιχα, το νερό διευκολύνει τις κυτταρικές διεργασίες, και αυξάνει την αποβολή υγρών, ενώ συγχρόνως ελαττώνει την πείνα και εντείνει το αίσθημα κορεσμού.
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Τρώγοντας μικρά πρωτεϊνούχα γεύματα κάθε περίπου 3,5 ώρες, το σάκχαρο του αίματος διατηρείται σταθερό, η πείνα υπό έλεγχο, η επιθυμία για γλυκά μειωμένη και ο μεταβολισμός σε εγρήγορση.
Εννοείται πως τα τρόφιμα που περιέχουν ωφέλιμα λιπαρά ικανοποιούν πληρέστερα το αίσθημα της γεύσης από τα εντελώς άπαχα τρόφιμα, βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης και συνεισφέρουν στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας, κάτι που το έχετε απόλυτη ανάγκη μετά από μια δίαιτα.
askisi-diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου