Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟΟι διαπιστώσεις που μπορούμε να κάνουμε για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι πολλές. Μια από αυτές, η βασικότερη είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που και στους καιρούς της 'αφθονίας' δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε. Δεν είναι ντροπή να ζητήσετε βοήθεια. Παρακάτω σας παρέχουμε πληροφορίες ανα νομό σχετικά με το πού μπορείτε να απευθυνθείτε. Το helping.gr είναι ένας νέος δικτυακός τόπος, που ως στόχο έχει να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα πηγή πληροφοριών για συνανθρώπους μας που έχουν κάποιο πρόβλημα και αναζητούν βοήθεια. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε ως σκέψη από μια παρέα ανθρώπων, οι οποίοι είναι γνώστες του χώρου του Internet (με τον οποίον ασχολούνται άλλωστε και επαγγελματικά) και έγινε πράξη με τη στήριξη και την ευγενική χορηγία της εταιρίας IPS. Το μοναδικό κίνητρο όλων όσων αφιέρωσαν χρόνο και εναπόθεσαν γνώσεις, για να γίνει πράξη η συγκεκριμένη σκέψη, είναι η διάθεση προσφοράς στους συνανθρώπους τους και η πίστη ότι αυτή η προσπάθεια θα φέρει καρπούς.
Χωρίς να σας κουράζουμε με πολλά λόγια, αρχικά σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε αυτόν τον δικτυακό τόπο και στη συνέχεια σας παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή με όποιο τρόπο πιστεύετε και όσο περισσότερο μπορείτε.

Η "μπουτίκ" των φτωχών

Η
Στην οδό Ολύμπου 64 ,γωνία με Βενιζέλου, λειτουργεί η"μπουτίκ" των φτωχών.
Βασισμένη σε μια ιδέα του  πρωτοσύγγελου π. Ιωάννη Τασσιά ξεκίνησε αυτή η πρωτοποριακή ιδέα: Πρόκειται για το μόνο κατάστημα στην αγορά της Θεσαλονίκης, με ποικιλία ενδυμάτων που έχει απολέσει τον εμπορικό του χαρακτήρα και δεν διαθέτει ούτε ταμειακή μηχανή, παρόλο που λειτουργεί με ωράριο αγοράς σε νευραλγικό σημείο της πόλης.
Το κατάστημα λειτουργεί 9-1 κάθε πρωί -και Σάββατο- και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 5-7. 
Για να μπορέσει κάποιος να προμηθευτεί ρούχα ή αξεσουάρ από το ιδιότυπο αυτό κατάστημα, δεν έχει παρά να πάει σε οποιονδήποτε Δήμο ή Ναό και να συμπληρώσει το όνομά του σε μια ειδική φόρμα, χωρίς να αναφέρει κανένα άλλο στοιχείο. Στη συνέχεια επιδεικνύει την «αίτηση» αυτή στον εθελοντή της μπουτίκ και παίρνει όσα ρούχα έχει ανάγκη.
 
EΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ HELPING.GR ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. 
 
Όσοι θέλετε να προσφέρετε ρούχα:
Τα προσφερόμενα είδη μπορεί να είναι και ελαφρώς μεταχειρισμένα: όλοι μπορούν να πάνε όσα ρούχα δεν χρειάζονται πια, παπούτσια, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες κλπ, φτάνει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα. Αντί να τα βάλετε στη ντουλάπα σας, τα πηγαίνετε εκεί!
 
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 231856

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου