Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι καφέ να προτιμήσω; Πόσες θερμίδες αποδίδει το κάθε είδος καφέ;

images (8)
Ο καφές έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του.
Υπάρχουν δύο βασικά είδη καφεόδεντρου, ή καφέας τα οποία παράγουν τις δύο ποικιλίες οι οποίες και στηρίζουν το παγκόσμιο εμπόριο του καφέ : η καφέα Αραμπίκα και η καφέα Ρομπούστα.

Τα είδη του καφέ:

  • Ο Τουρκικός (ή ελληνικός) καφές
  • Ο φραπέ
  • Ο Στιγμιαίος καφές
  • Ο καφές εσπρέσσο λούνγκο
  • Ο καφές εσπρέσσο μακκιάτο
  • Ο καφές εσπρέσσο νορμάλε
  • Ο καφές εσπρέσσο στρέττο
  • Ο καφές εσπρέσσο φρέντο
  • Ο καφές καππουτσίνο
  • Ο καφές καππουτσίνο καραμέλ
  • Ο καφές καππουτσίνο λάττε
  • Ο καφές κόζιτο
  • Ο καφές κοζίτο καραμέλ Ο καφές κοζίτο αμαρέττο
  • Ο καφές κοζίτο τσόκο
  • Ο Καφές φίλτρου ή γαλλικός καφές
  • Ο καφές φροζίτο
  • Ο καφές φροζίτο εσπρέσσο
  • Ο καφές φροζίτο σπέσιαλ ο καφές φροζίτο τσόκο.
Τι θερμίδες, αποδίδει το κάθε είδος;
Ελληνικός: O σκέτος καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες).
Στιγμιαίος (φραπέ και νες): O καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες και για κάθε μερίδα γάλακτος, 30 θερμίδες).
Γαλλικός: O καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες και για κάθε μερίδα γάλακτος, 30 θερμίδες).
• Espresso: O καφές δεν έχει θερμίδες (για κάθε κουταλάκι ζάχαρη, υπολογίστε 20 θερμίδες).
• Cappuccino: Kαφές Espresso, φρέσκο γάλα (με αφρόγαλα 160 θερμίδες, με σαντιγί 333 θερμίδες). Δροσεροί και πρωτότυποι Θα τους βρείτε σίγουρα στα στέκια των νέων, καθώς αποτελούν τη νέα μόδα στον καφέ και κερδίζουν συνεχώς οπαδούς.

• Freddo Espresso: Διπλή δόση καφέ, παγάκια (100 θερμίδες).
Freddo Cappuccino: Διπλή δόση καφέ, αφρόγαλα, παγάκια (160 θερμίδες).
• Freddoccino Espresso: ζάχαρη, φρέσκο γάλα, θρυμματισμένος πάγος (330 θερμίδες).
Mochaccino Espresso: σοκολάτα, σαντιγί, θρυμματισμένος πάγος (400 θερμίδες).
Mε αλκοόλ:
Irish Coffee: Kαφές φίλτρου ή Espresso, ζάχαρη, Irish whiskey, σαντιγί (383 θερμίδες).
Bailey’s Irish Cream Coffee: Kαφές φίλτρου ή Εspresso, Bailey’s Original Irish Cream, σαντιγί και προαιρετικά κανέλα (423 θερμίδες).
Amaretto Coffee: Kαφές φίλτρου ή Εspresso, liqueur Amaretto, σαντιγί και προαιρετικά καβουρδισμένα αμύγδαλα (413 θερμίδες).
Mexican Coffee: Kαφές φίλτρου ή Εspresso, liqueur Kahlua, σαντιγί, κανέλα, κακάο, τεκίλα (408 θερμίδες).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καφές βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες, καθώς προκαλεί εγρήγορση και μείωση της ανίας. Ο βασικός λόγος είναι ότι καφές περιέχει καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές που δρα ως τονωτικό. Όπως, επίσης η υπερβολική κατανάλωση καφέ είναι δυνατό να προκαλέσει νευρικότητα , άγχος και αϋπνία.
newsdiet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα