Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα επιθετικά παιδιά πιο «δημοφιλή» στο σχολείο

Ο όρος bullying είναι η διεθνής αναφορά στην κακοποίηση/ εκφοβισμό/ αποκλεισμό από κοινές δραστηριότητες παιδιού από παιδί , συνήθως εντός του σχολικού πλαισίου. Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δείχνει ότι τα παιδιά που ασκούν αυτή την συμπεριφορά φαίνεται να είναι (δυστυχώς) πιο δημοφιλή από τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι παιδιά που καταλαβαίνουν ότι «εισπράττουν» την αποδοχή των υπολοίπων, μειώνοντας ένα άλλο παιδί, είναι περισσότερο πιθανό να ασκήσουν ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά ξανά και ξανά. Έτσι το να πειστούν να αλλάξουν συμπεριφορά δεν είναι και τόσο εύκολο.
Αυτό που βοηθά περισσότερο είναι....
να διδάξουμε στα παιδιά να μην δέχονται συμπεριφορές που τα μειώνουν ή τα αποκλείουν από συνολικές δραστηριότητες και να μην κάνουν αποδεκτά άτομα που φέρονται άδικα ή και σκληρά απέναντί τους , ακόμα κι αν οι «επιθέσεις» περιορίζονται στο λεκτικό πεδίο και μόνο. Επιπροσθέτως καλό είναι αν παρατηρήσουμε αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού ξαφνική, πχ έλλειψη διάθεσης ή μελαγχολία ή δυσαρέσκεια ως προς το σχολείο κλπ, να προσπαθήσουμε να του μιλήσουμε είτε μόνοι μας είτε με την βοήθεια ενός ψυχολόγου ώστε να αντιμετωπίσουμε το όποιο πρόβλημα στην αρχή του.
psyxology.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!