Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΑΣΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ...



Τα ενδιαφέροντα ευρήματα έρχονται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής Harbin, οι οποίοι μελέτησαν συνολικά 14 παχύσαρκους νεαρούς και 16 νεαρούς φυσιολογικού βάρους για να εντοπίσουν τυχόν διαφορές ως προς τον τρόπο που μασούν το φαγητό τους.

Επιπλέον εξέτασαν κατά πόσο η διαδικασία της μάσησης επηρέαζε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ή κάποιων ορμονών που σχετίζονται με το αίσθημα της πείνας.


Μασήστε και αδυνατίστε

Ανακάλυψαν λοιπόν, ότι η διαδικασία της μάσησης συνδέεται με τα επίπεδα αρκετών ορμονών που «μιλούν» στον εγκέφαλο, λέγοντάς του πότε πρέπει να ξεκινήσουμε και πότε να σταματήσουμε να τρώμε.

Όπως αναφέρουν μέσα από σχετική δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», η παρατεταμένη μάσηση έδειξε να συνδέεται με χαμηλά επίπεδα γρελίνης – της ορμόνης της όρεξης – και υψηλά επίπεδα χολοκυστοκινίνης – της ορμόνης που πιστεύεται ότι μειώνει την όρεξη.

Δεν παρατηρήθηκε διαφορά ως προς το μέγεθος της κάθε μπουκιάς που μασούσαν τα μέλη και των δύο ομάδων, ενώ δεν εντοπίστηκε κάποια σχέση μεταξύ της διάρκειας της μάσησης της τροφής και των επιπέδων της γλυκόζης ή της ινσουλίνης στο αίμα των ανδρών.

«Οι συγκεκριμένες ορμόνες αποτελούν χρήσιμους στόχους για τη δημιουργία μελλοντικών θεραπειών ενάντια στην παχυσαρκία» εξηγεί η Σούραν Γουάνγκ, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Μάσηση x 40 = -12 κιλά

Ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας για την Παχυσαρκία του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Άνταμ Ντριουνόσκι, ωστόσο, έσπευσε να σχολιάσει ότι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων κατά 12% θα μπορούσε να μεταφραστεί στην απώλεια περίπου 12 κιλών μέσα σε έναν χρόνο.

Παρόλα αυτά, εφόσον η μελέτη ήταν μικρής κλίμακας και σε αυτήν έλαβαν μέρος μόνο νεαροί άνδρες, οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι τα αποτελέσματα ενδεχομένως να μην ισχύουν για όλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!