Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

7 κινήσεις ματ πριν τη δίαιτα

Ενώ το καλοκαιράκι ετοιμάζεται να μας εγκαταλείψει, στο μυαλό μας έχει κολλήσει το πώς θα χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις διακοπές. Οπότε μετά το φαγοπότι του θέρους, ήρθε καιρός για δίαιτα. Ποιές είναι οι απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν την δίαιτα για να δεις αποτελέσματα και να μην την διακόψεις από την πρώτη εβδομάδα;
1. Πρέπει να πιστέψεις πως είσαι όμορφη:
Ξεκίνα να βουρτσίζεις τα δοντάκια μετά από κάθε γεύμα.
Ξεκίνα να βουρτσίζεις τα δοντάκια μετά από κάθε γεύμα.
Ήδη είσαι μια θεά. Μπορεί βέβαια να μην το βλέπεις αλλά καλό είναι να ανοίξεις τα μάτια σου και να το πιστέψεις. Μερικά κιλά παραπάνω δεν αποτελούν θανάσιμο αμάρτημα και η δίαιτα που θα κάνεις
δεν πρέπει να φαντάζει σαν ένα αδιάκοπο βασανιστήριο. Άσε στην άκρη της επιταγές της μόδας για γυναικεία πρότυπα στα όρια της νευρικής ανορεξίας, αγάπησε το σώμα σου με τα ελαττώματά σου και βάλε έναν ρεαλιστικό στόχο για την δίαιτα που ετοιμάζεσαι να κάνεις.
2. Σταμάτα να πιστεύεις πως θα ήσουν τέλεια αν γινόσουν 40 κιλά;
Φυσικά και θέλεις να δείχνεις όμορφη και υγιής ειδικά φορώντας το ωραίο λευκό σορτσάκι σου μέσα στο καλοκαίρι. Όμως είναι απαραίτητο να κάνεις έναν διαχωρισμό ανάμεσα στο λεπτό και στο υγιές σώμα. Σταμάτα να συγκεντρώνεις όλες σου τις ελπίδες για ευτυχία σε ένα πολύ αδύνατο κορμί. Ο στόχος της δίαιτας που θα κάνεις είναι να αποκτήσεις ένα υγιές σώμα και όχι να ρίξεις τον δείκτη της ζυγαριάς κάτω από τα 50 κιλά.
3. Όποια δίαιτα και να ακολουθήσεις μην σταματήσεις να παίρνεις πρωινό:
Δεν έχει σημασία το ποιό πρόγραμμα δίαιτας ή γυμναστικής θα ακολουθήσεις. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι το πρόγευμα θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει στη διατροφή σου. Έρευνα που έγινε στο Νοσοκομείο Άντενμπρουκ σε πάνω από 7000 έδειξε πως όσοι έτρωγαν ένα πλήρες πρωινό, είδαν μεγαλύτερα και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα στη δίαιτα που ακολούθησαν.
4. Ξεκίνα να βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα:
Το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα φαίνεται πως στέλνει ένα σήμα στον εγκέφαλο ότι είσαι πλήρης φαγητού. Άσε που εκτός από τη δίαιτα, θα χαροποιήσει και τον οδοντίατρό σου την επόμενη φορά που θα τον επισκεφτείς.
5. Εφοδίασε την ντουλάπα σου με εφαρμοστά ρούχα και όχι δύο νούμερα παραπάνω:
Σταμάτα σήμερα κιόλας να φοράς φαρδιά παντελόνια και ακόμα πιο φαρδιά μπλουζάκια. Προτίμησε τα εφαρμοστά ρούχα σε στενή που θα σε βοηθούν να βλέπεις την διαφορά στη σιλουέτα σου κατά τη διάρκεια της δίαιτας.
6. Κόλλησε μια φωτογραφία σου στην πιο παχιά εκδοχή του εαυτού σου στο ψυγείο:
η αλήθεια είναι πως πολλές φορές και ειδικά όταν παίρνουμε κάποια κιλά αποφεύγουμε τις φωτογραφικές μηχανές και τους καθρέφτες σε μια προσπάθεια να γλιτώσουμε από την πραγματικότητα. Όμως, έτσι καμία δίαιτα δεν θα είναι επιτυχημένη. Βάλε μια φωτογραφία του εαυτού σου όπως δεν θέλεις να σε βλέπεις (πρησμένη με τεράστια μάγουλα) και αμέσως έχεις στα χέρια σου το καλύτερο κίνητρο για να αποφεύγεις τα τσιμπολογήματα.
7. Να θυμάσαι πως οι κολλητές μπορεί να γίνουν εμπόδιο στη δίαιτά σου:
Όχι ότι το θέλουν, αλλά οι κολλητές σου μπορεί να γίνουν μεγάλος μπελάς για τη δίαιτα που προτίθεσαι να ακολουθήσεις. Δεν είναι ότι σε πιέζουν να φας ή να ψωνίσεις αλλά στο πλαίσιο του να μην χαλάσουμε την παρέα, πέφτεις σε λάθη (διατροφικά ή τέτοια που μπορούν να σε χρεοκοπήσουν).
womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου