Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ

Η καλή ενυδάτωση έχει ζωτική σημασία εάν είστε δραστήριοι όταν κάνει ζέστη. Πόσο νερό χρειάζεστε, όμως; Οι ειδικοί λένε πως υπάρχουν απλοί τρόποι για να το υπολογίσετε.

«Κάθε άτομο έχει ξεχωριστές ανάγκες σε ενυδάτωση, οι οποίες καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό από την εφίδρωσή του», λέει ο δρ Μπρέντον ΜακΝτέρμοτ, επίκουρος καθηγητής Εφηρμοσμένης Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τένεσι. «Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να υπολογίσει
κανείς τον βαθμό της εφίδρωσής του».
Ο δρ ΜακΝτέρμοτ συνιστά το εξής: ζυγιστείτε πριν από την όποια φυσική δραστηριότητα, φορώντας όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα. Στη συνέχεια, ασχοληθείτε επί μισή ώρα με την δραστηριότητα (είτε είναι για δουλειά, είτε για λόγους ψυχαγωγίας), δίχως να πιείτε καθόλου υγρά και δίχως να πάτε για ούρηση.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, ζυγιστείτε και πάλι, φορώντας ακριβώς τα ίδια ρούχα με τα οποία είχατε ζυγιστεί στην αρχή. Η διαφορά στο σωματικό βάρος αντιστοιχεί στον ιδρώτα που χάσατε.
Αν έχετε χάσει γύρω στο μισό κιλό, χρειάζεστε κάτι λιγότερο από 1 λίτρο υγρά για να το αναπληρώσετε – και την κατανάλωσή τους πρέπει να την αρχίσετε μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που σταματήσατε την δραστηριότητα.
Ο δρ ΜακΝτέρμοτ συνιστά να μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό, όταν ασχολείστε με χειρονακτικές ή γενικώς κοπιώδεις δραστηριότητες στη ζέστη. Και αυτό, διότι «η δίψα είναι ένας μηχανισμός που ενεργοποιείται μόνον όταν έχουμε αφυδατωθεί κατά 2%», εξηγεί.
Το να έχετε δίπλα σας δροσερά ροφήματα όση ώρα δουλεύετε στη ζέστη, θα σας ενθαρρύνει να τα καταναλώσετε, προσθέτει. Και συνιστά, να πιείτε κάποιο αθλητικό ρόφημα εάν η δουλειά ή η προπόνησή σας διαρκέσουν περισσότερο από μία ώρα και συνοδεύονται από έντονη εφίδρωση.
Μπορείτε τέλος να ελέγξετε πόσο καλά ενυδατωμένοι είστε, κοιτάζοντας το χρώμα των ούρων σας. Όσο πιο ανοικτόχρωμα είναι, τόσο το καλύτερο – και όσο πιο σκουρόχρωμα, τόσο περισσότερο νερό σας λείπει. Να θυμάστε μόνο ότι το πρωί είναι φυσιολογικό να έχουν πιο σκούρο χρώμα.
Πηγή: tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα