Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ

Κάποτε, διαθέταμε μία ολόκληρη ώρα μόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα. Σήμερα, όμως, ο χρόνος μάς πιέζει τόσο ασφυκτικά, ώστε δεν διαθέτουμε ούτε καν 40 λεπτά για όλα τα γεύματα της ημέρας μαζί!
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας δημοσκόπησης, που δείχνει ότι ο μέσος εργαζόμενος αφιερώνει καθημερινά στο φαγητό του μόλις 39 λεπτά.
Για τους περισσότερους, η μία ώρα του μεσημεριανού φαγητού έχει δώσει τη θέση της σε «κάτι πρόχειρο» που κατά κανόνα το τρώνε στο γραφείο τους, αφιερώνοντάς του μόλις 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.
Το πρωινό είναι ακόμα πιο γρήγορο – μόλις 7 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, αλλά για όσους τρώνε και κάτι πέρα από τον καφέ τους.

Το δε δείπνο, έχει πλέον αναχθεί στο πιο… παρατεταμένο γεύμα της ημέρας, αφού του αφιερώνουμε 19 λεπτά.
Συνολικά δηλαδή, από τις 24 ώρες της ημέρας, μετά βίας αφιερώνουμε 39 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα στο φαγητό μας.
Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους, διότι οι μισοί από εμάς είναι τόσο πολυάσχολοι ώστε συχνά τρώνε μία φορά την ημέρα – με τις γυναίκες να το κάνουν συχνότερα από τους άντρες.
Επιπλέον, τα τρία τέταρτα των ενηλίκων καταπίνουν το φαγητό τους τόσο γρήγορα, ώστε να μπορούν καν να απολαύσουν τη γεύση τους, ενώ το 45% δουλεύουν ακόμα και την ώρα που τρώνε με συνέπεια να μην αντιλαμβάνονται καν ότι χόρτασαν - και έτσι να συνεχίζουν έως ότου τελειώσει το φαγητό που έχουν μπροστά τους.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, από ψυχολόγους της εταιρείας γαλακτοκομικών President. Όπως γράφει η εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ, το 78% των ερωτηθέντων είπαν πως θα ήθελαν πάρα πολύ να έχουν περισσότερο χρόνο, ώστε να απολαύσουν ήσυχα το φαγητό τους.
Οι εννέα στους δέκα εξάλλου παραδέχτηκαν πως τις σπάνιες φορές που κατορθώνουν να φάνε ήρεμα με την οικογένειά τους, το απολαμβάνουν και νιώθουν πολύ καλύτερα.

«Το γρήγορο φαγητό μπορεί να είναι επιβεβλημένο λόγω των σύγχρονων ρυθμών της ζωής, αλλά δεν μας επιτρέπει να γευτούμε και να εκτιμήσουμε το φαγητό μας και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην συναισθηματική και σωματική ευεξία, καθώς και στην παραγωγικότητα», δήλωσε ο ψυχολόγος δρ Ρίτσαρντ Γούλφσον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα