Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγελάδες παράγουν...ανθρώπινο μητρικό γάλα


Article_show_shutterstock_32051170
Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένες αγελάδες που παράγουν γάλα που θα μπορούσε να υποκαταστήσει το μητρικό.
Ερευνητές του China Agricultural University, εισήγαγαν γενετικό κώδικα ανθρώπου στο DNA εμβρύων
αγελάδας και στη συνέχεια μετέφεραν τα έμβρυα σε παρένθετες αγελάδες.
Το 2003, μετά από χρόνια ερευνών σε ποντίκια, επιστήμονες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν την πρώτη αγελάδα που θα παρήγαγε γάλα με τις ίδιες θρεπτικές ιδιότητες του μητρικού και με γεύση ακόμα εντονότερη και πιο γλυκιά.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Li Ning, δήλωσε ότι το γενετικά τροποποιημένο γάλα αγελάδας είναι κατά 80% ίδιο με το μητρικό.
'Το τροποποιημένο γάλα αγελάδας περιέχει αρκετές σημαντικές ιδιότητες ανθρώπινου γάλατος, ιδιαίτερα πρωτεΐνες και αντισώματα, που πιστεύουμε ότι είναι καλά για την υγεία μας και ικανά να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα', δήλωσε ο ερευνητής.
Η ομάδα του Li που υποστηρίζεται από μεγάλη κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας στοχεύει να κυκλοφορήσει προσιτή μορφή γάλατος στην αγορά εντός 3 ετών.
Ο Li δήλωσε ότι πριν κυκλοφορήσει στην αγορά το γάλα, για μωρά και ανθρώπους, χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους και να αποδειχτεί ότι το γάλα αγελάδας είναι καλό και ασφαλές για ηλικιωμένους, παιδιά και αρρώστους, ιδιαίτερα για όσους πάσχουν από χρόνιες νόσους. Μόνο μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω η κυβέρνηση μπορεί να το εξετάσει και να εγκρίνει την κυκλοφορία του, πρόσθεσε.
Η Greenpeace θεωρεί ότι γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν θα πρέπει να μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα.
Οι Κινέζοι γονείς είχαν μεικτή αντίδραση. Ορισμένοι ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν το γάλα, ενώ άλλοι είναι πολύ επιφυλακτικοί.

ΠΗΓΗ:iatronet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!