Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγελάδες παράγουν...ανθρώπινο μητρικό γάλα


Article_show_shutterstock_32051170
Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένες αγελάδες που παράγουν γάλα που θα μπορούσε να υποκαταστήσει το μητρικό.
Ερευνητές του China Agricultural University, εισήγαγαν γενετικό κώδικα ανθρώπου στο DNA εμβρύων
αγελάδας και στη συνέχεια μετέφεραν τα έμβρυα σε παρένθετες αγελάδες.
Το 2003, μετά από χρόνια ερευνών σε ποντίκια, επιστήμονες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν την πρώτη αγελάδα που θα παρήγαγε γάλα με τις ίδιες θρεπτικές ιδιότητες του μητρικού και με γεύση ακόμα εντονότερη και πιο γλυκιά.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Li Ning, δήλωσε ότι το γενετικά τροποποιημένο γάλα αγελάδας είναι κατά 80% ίδιο με το μητρικό.
'Το τροποποιημένο γάλα αγελάδας περιέχει αρκετές σημαντικές ιδιότητες ανθρώπινου γάλατος, ιδιαίτερα πρωτεΐνες και αντισώματα, που πιστεύουμε ότι είναι καλά για την υγεία μας και ικανά να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα', δήλωσε ο ερευνητής.
Η ομάδα του Li που υποστηρίζεται από μεγάλη κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας στοχεύει να κυκλοφορήσει προσιτή μορφή γάλατος στην αγορά εντός 3 ετών.
Ο Li δήλωσε ότι πριν κυκλοφορήσει στην αγορά το γάλα, για μωρά και ανθρώπους, χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους και να αποδειχτεί ότι το γάλα αγελάδας είναι καλό και ασφαλές για ηλικιωμένους, παιδιά και αρρώστους, ιδιαίτερα για όσους πάσχουν από χρόνιες νόσους. Μόνο μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω η κυβέρνηση μπορεί να το εξετάσει και να εγκρίνει την κυκλοφορία του, πρόσθεσε.
Η Greenpeace θεωρεί ότι γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν θα πρέπει να μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα.
Οι Κινέζοι γονείς είχαν μεικτή αντίδραση. Ορισμένοι ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν το γάλα, ενώ άλλοι είναι πολύ επιφυλακτικοί.

ΠΗΓΗ:iatronet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα