Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΟΓΙΑ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

Τα τελευταία χρόνια, η υγιεινή διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά μας σε μια προσπάθεια να θωρακίσουμε την υγεία μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Στην κορυφή της υγιεινής διατροφής βρίσκεται η σόγια.


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, με την κατανάλωση σόγιας ενισχύεται η διαδικασία καταστροφής των λιπών ενώ παράλληλα μειώνεται η συνθετική ικανότητα παραγωγής λιπαρών οξέων και  τριγλυκεριδίων.

Αποτέλεσμα; Η κατανάλωση της σόγιας συμβάλλει στο αδυνάτισμα! Θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι στις καρδιαγγειακές νόσους!

Τα ροφήματα & επιδόρπια σόγιας Alpro προσφέρουν όλες τις θρεπτικές ιδιότητες της σόγιας ενώ ταυτόχρονα είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνες! Είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου στην υγιεινή διατροφή και έχουν υπέροχη γεύση!

Ροφήματα: Στα δημητριακά σας, σε μια νόστιμη συνταγή ή απλά ως ένα δροσιστικό ρόφημα, η ποικιλία  των γευστικών προϊόντων μας  μπορεί εύκολα να ενταχθεί  στη διατροφή σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επιλέγοντας μεταξύ  φυσικής γεύσης , σοκολάτας ή βανίλιας , σίγουρα θα βρείτε το ρόφημα που ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις.
 
Επιδόρπια:  Δοκιμάστε τα επιδόρπια βανίλια , σοκολάτα και κάντε μία γευστική “και συμφέρουσα κατανάλωση θερμίδων ”.  Με μόνο 110 θερμίδες ανά  κύπελλο  και χαμηλά σε κορεσμένα λίπη τα επιδόρπια Alpro σας  επιτρέπουν  να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές!
 
Φυτικές κρέμες μαγειρικής: Για μια απολαυστική σάλτσα ή μέσα στη σούπα σας, ποιός μπορεί να αρνηθεί λίγη κρέμα; Προσθέστε κρεμώδη γεύση σε όλες σας σχεδόν τις συνταγές δίχως να ανησυχείτε για χοληστερίνη ή θερμίδες.  Χαμηλότερη από τη συνήθη κρέμα γάλακτος σε συνολικά λίπη, κορεσμένα λίπη και θερμίδες, προσφέρει ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής!
 
Tι πρέπει να ξέρεις για τη σόγια:  Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν τη σόγια εδώ και χιλιάδες χρόνια ως μία άριστη πηγή πρωτεϊνών όπως και για τα θρεπτικά οφέλη που προσφέρει. Υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες, με πιο συνηθισμένη αυτήν που μας δίνει τον καρπό του κίτρινου φασολιού σόγιας , που είναι η ποικιλία που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας.

Χρειάζονται 150 με 200 ημέρες, για να αναπτυχθεί σε θερμά και υγρά κλίματα. Το ίδιο το φυτό φθάνει περίπου τα 80 εκατοστά σε ύψος, έχει μικρά λευκά ή πορφυρά άνθη, τα οποία δημιουργούν περικάρπια που παράγουν από 1 έως 4 καρπούς. Αυτοί οι καρποί είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης τους οποίους και χρησιμοποιούμε για να παράγουμε τα προϊόντα μας διασφαλίζοντας πως όλα τα θρεπτικά συστατικά τους διατηρούνται.

Προέλευση των καρπών σόγιας στα προϊόντα Alpro: Τα προϊόντα Alpro® soya παράγονται από μη γενετικά τροποποιημένους καρπούς σόγιας. Ακολουθούμε μια  πλήρη και ενδελεχή διαδικασία διαχωρισμού και  ιχνηλασιμότητας  των καρπών καθώς και ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου από τον αγρότη μέχρι το κατάστημα.
Η Alpro αντί να καταφεύγει στο εμπόριο για την αγορά πρώτων υλών, επικεντρώνεται στην δημιουργία  στενών σχέσεων με τους αγρότες ώστε να διασφαλίσει πως παραλαμβάνει καρπούς σόγιας  στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα .
Συγκεντρώνουμε τους καρπούς σόγιας απευθείας από  αγροκτήματα  στα οποία αναπτύσσονται για πολλά χρόνια , σύμφωνα με τα συνήθη συστήματα αμειψισποράς .
Κανένα από αυτά τα αγροκτήματα  δεν βρίσκεται σε αποψιλωμένη δασική περιοχή. Η Alpro προμηθεύεται τη σόγια της κυρίως από τον Καναδά, την Κίνα και τη Βραζιλία, όχι όμως από τα τροπικά βροχοδάση του Αμαζονίου.
shape.gr

Σχόλια

  1. Επειδή θέλω να καταναλώνω γάλα σόγιας που το θεωρώ κλάσεις ανώτερο θρεπτικής αξίας απο το γάλα που είναι πλεον παγκοσμίως γνωστό η χορήγηση αυξητικής ορμόνης στις αγελάδες και χημικές τροποποιήσεις πανω σ αυτο θα ήθελα να ρωτήσω την εταιρία αυτή εχει ελεγχθεί απο κάποιο παγκόσμιο οργανισμό η φορέα που να πιστοποιεί οτι η σόγια δεν είναι γενετικά τροποποιημένη όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν για τα προιόντα σόγιας; οχι βέβαια της συγκεκριμένης εταιρίας θέλω να διευκρινίσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα