Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΠΙΤΙΚΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ

Βασική συνταγή:
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος (ή και κανονική ακόμα)
1 κουτί σαντιγί μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
Στα παραπάνω υλικά προσθέτουμε την γεύση που προτιμάμε.
Προσθέτοντας δηλαδή δύο λιωμένες κουβερτούρες, έχουμε ένα νοστιμότατο παγωτό σοκολάτας, προσθέτοντας 2 βανίλιες ή εσάνς βανίλιας έχουμε παγωτό βανίλια, προσθέτοντας 300-350 γρ από κάποιο φρούτο (φράουλες, πεπόνι, ροδάκινο κλπ) έχουμε παγωτά με τις αντίστοιχες γεύσεις.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ……
….. παγωτό φράουλαΣτην βασική συνταγή προσθέτουμε:
350 gr. φράουλες ζυγισμένες πλυμένες και καθαρισμένες
1 γεμάτη κουταλιά μαρμελάδα φράουλα
1 κουταλιά σιρόπι ή λικέρ φράουλας (προαιρετικά)

Το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μίξερ ή μπλέντερ μεγάλης χωρητικότητας (αλλιώς μοιράστε τις ποσότητες στα δύο).
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ ή δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Άλλες δυο φορές κάθε 2 ώρες το παγωτό θέλει καλό χτύπημα, αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, για να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια.
Οι παραπάνω δόσεις μας δίνουν 2 κιλά σπιτικό παγωτό.
Καλή επιτυχία!
syntageskardias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου