Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΜΕ ΠΗΛΙΟ!!

Το γιατί όταν μιλάμε για το Πήλιο σκεφτόμαστε μόνο την Τσαγκαράδα, τις Μηλιές τα άλλα ορεινά χωριά και τους …Κενταύρους, ποτέ δεν το κατάλαβα! Έχοντας την τύχη να πηγαίνω σε αυτό το μαγικό βουνό από πολύ μικρός, έμαθα όλες του τις γωνιές και από τότε το επισκέπτομαι όσο πιο πολύ μπορώ χειμώνα καλοκαίρι. Παγασητικός, Αιγαίο, βουνό, θάλασσα, σκι χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό. Το Πήλιο μπορεί να τα προσφέρει όλα απλόχερα και …οικονομικά!

Φέτος λοιπόν θα ξεκινήσω μία νέα προσέγγιση σε αυτό το μαγικό βουνό και θα σας αποκαλύψω κάποιες λιγότερο ή περισσότερο άγνωστες γωνιές του που είναι ιδανικές , για να μη πω απόλυτες, τοποθεσίες για διακοπές ή και ολιγοήμερες αποδράσεις.


Ανάλογα τι καιρό κάνει, μπορείς να κατευθυνθείς προς τα ορεινά χωριά ή να κατεβείς προς τη θάλασσα. Πιστεύουμε όμως πως ακόμα ο καιρός "σε τραβάει" προς το υγρό στοιχείο, έστω και υπό μορφή ντεκόρ για τα τσίπουρα που θα πιείς - αλλά γιατί όχι και για μια βουτιά; Αρα θα επικεντρωθούμε στα παραθαλάσσια χωριά και τις φοβερές τοποθεσίες τους.


Θα πας εκεί χωρίς να περιμένεις σε λιμάνια, χωρίς να πληρώνεις πανάκριβα βαπόρια και χωρίς να σε δουλεύει ο κάθε ξιπασμένος high κυκλαδιώτης ταβερνιάρης. Το καλύτερο..

Πάμε λοιπόν

Οδήγηση για 320 χιλιόμετρα μέχρι το Βόλο. Ο δρόμος είναι «ανακαινισμένος» και μαζί με τα νέα τούνελ, κάνει τη διαδρομή εύκολη υπόθεση. Από το Βόλο, οι επιλογές μας είναι ανεξάντλητες. Ανεβαίνοντας μέχρι την διάσημη Τσαγκαράδα, ξεκινάμε αμέσως την κατάβαση προς το φημισμένο Μυλοπόταμο. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα μπάνιο στη θάλασσα (η θάλασσα το φθινόπωρο είναι φανταστική), τότε έχουμε πετύχει την πιο διάσημη παραλία του βουνού, έχει και τον περισσότερο κόσμο. Η εντυπωσιακή εικόνα με τον τεράστιο βράχο «δουλεμένο» από τα άγρια νερά του Αιγαίου δεν έχει ανταγωνιστή.

Μαγικός συνδυασμός

Με εκκίνηση την Τσαγκαράδα, πάμε και σε άλλη μαγική αλλά πιο ήρεμη παραλία. Με κατεύθυνση προς Μούρεσι, αρχίζουμε την κατάβαση για τη Νταμούχαρη. Μία μικρή παραλία με υποδειγματικά σμιλεμένα από τη φύση κάτασπρα μεγάλα και μικρά βότσαλα. Όποιος πάει στη Νταμούχαρη παθαίνει επιεικώς πλάκα με το κοντράστ των τιρκουάζ νερών και των κάτασπρων βότσαλων. Φρόντισε να μην είσαι και εσύ ένας από αυτούς που με σακούλες αλλά ακόμα και με φορτηγά! «ξεφόρτωσαν» τη μαγική παραλία από τα βότσαλά της για να διακοσμήσουν τα σπίτια τους… Αν πάντως κάνεις μπάνιο εκεί, έχει και ταβερνάκι για τα περαιτέρω.

Στον Αη Γιάννη

Λίγο παραπέρα από τη Νταμούχαρη, υπάρχει ο Αη Γιάννης. Από τα διάσημα παραθεριστικά χωριά του Πηλίου, ο Αη Γιάννης είναι πανέμορφος αλλά και περισσότερο ανεπτυγμένος με ξενοδοχεία και τα λοιπά… Η θάλασσα παραμένει μεν θεϊκή, αλλά τα κύματα είναι πελώρια όταν γυρίσει άνεμος. Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, απλά μπορείς να απολαύσεις τη θάλασσα σαν ντερκόρ απολαμβάνοντας μεζέδες στα υπέροχα ταβερνάκια του. Αν πάλι έχεις μπει στον πειρασμό να φορέσεις μαγιό, τότε κοντά είναι και άλλες δύο παραλίες, η Πλάκα και του Παπά Νερό που θεωρούνται από τις καλύτερες της χώρας!

Στη Ζαγορά...

Ενώ βρισκόμαστε πάλι ψηλά στο βουνό, κατευθυνόμαστε προς το χιονοδρομικό και το χωριό Χάνια για να αρχίσουμε την κατάβαση προς τη Ζαγορά με στόχο την παραλία του Χορευτού. Η Ζαγορά είναι από τα βασικά και πλούσια χωριά του Πηλίου κάτι που θα αντιληφθείς μόλις αντικρίσεις τα αρχοντικά στην Πλατεία! Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις αμέσως μετά μπάνιο στο Χορευτό, κάνε μία στάση στην Πλατεία και φάε το καλύτερο κοντοσούβλι …της Ελλάδας που ενδείκνυται και για να πείσεις όσους το απεχθάνονται ότι είναι ένα υπέροχο έδεσμα. Αφού χωνέψεις, κατηφορίζεις προς το Χορευτό μέσα από μία διαδρομή με οργιώδη βλάστηση που αγκαλιάζεται πάνω από το δρόμο και ενδείκνυται για κάμπριο αυτοκίνητα. Φτάνοντας κάτω, βλέπεις το Μαϊάμι απλωμένο μπροστά σου! Όχι από πλευράς ξενοδοχείων αλλά λόγω της 2.5 χιλιομέτρων παραλίας. Απέραντη και με μεγάλο βάθος, σε καλωσορίζει και με την μαγική της χρυσή άμμο μπορεί να σε κάνει να κάθεσαι για ώρα. Ένα beach bar αναλαμβάνει τη διασκέδασή σου με μουσική ποτά καφέ και φαγητό ενώ υπάρχουν και καλές ταβέρνες. Το Χορευτό, που κέρδισε το όνομά του από τα κύματα που «χορεύουν» στην παραλία, είναι ιδανικό μέρος για 3-5 ημέρες απόλυτης ξεκούρασης. Δίπλα στο Χορευτό υπάρχουν και άλλες τρεις τοποθεσίες με παραλίες που απαιτούν περπάτημα ή και αυτοκίνητο. Η Παρίσαινα, η Ανάληψη και οι Άγιοι Σαράντα υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση.

Αναλυτικές πληροφορίες

Για πολλές και αναλυτικές πληροφορίες διαμονή.�, μπορείς να δεις και στο http://www.visit-pilio.gr/ ένα site που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει κέφι, το ίντερνετ είναι το απόλυτο εργαλείο για να «σπρώξεις» την περιοχή σου. Επίσης, επισκέψου το http://www.pelion-paths.gr/ για ιδιαίτερες πληροφορίες, τα επίσημα μονοπάτια του βουνού αλλά και χάρτες με εξωφρενικές λεπτομέρειες.
http://www.pelionsailandcycle.com εδώ θα βρείτε πληροφορίες για ποδηλασία αλλά και θαλάσσια σπορ στο βουνό και τις παραλίες και εδώ, http://www.divingpelion.gr, αν είστε λάτρης των καταδύσεων όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να βουτήξετε στα βαθιά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα