Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΛΑΝΩΜΑ


Νέα έρευνα συγκέντρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα τους έξι πιο σοβαρούς παράγοντες εξαιτίας των οποίων μπορείς να εμφανίσεις μελάνωμα, την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος.
Γνώρισε ποιοι είναι, δες ποιοι αντιστοιχούν στη δική σου περίπτωση και αξιολόγησε τον κίνδυνο. Εμείς θα πρέπει να σου θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη νόσος θεραπεύεται πλήρως, με την προϋπόθεση πάντα ότι θα εντοπιστεί έγκαιρα.
Παράγοντες επικινδυνότητας

1. Έχεις εργαστεί σε εξωτερικούς χώρους για 3 ή περισσότερα χρόνια, μεταξύ 20-30 ετών.
2. Έχεις υποστεί σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια της εφηβείας σου.
3. Έχεις κόκκινα ή ξανθά μαλλιά και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.
4. Έχεις πολλές φακίδες στην πλάτη.
5. Υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου.
6. Έχεις ιστορικό ακτινικής κεράτωσης.
Απαντήσεις
1 ναι = χαμηλός κίνδυνος

Πώς θα προφυλαχτείς: Μία φορά το χρόνο να επισκέπτεσαι έναν δερματολόγο. Φρόντισε να φοράς αντηλιακό (με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30) κάθε μέρα και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
2 ναι= μέτριος κίνδυνος
Πώς θα προφυλαχτείς: Φρόντισε να μένεις υπό σκιάν τις δυνατές ώρες της ηλιοφάνειας. Επιπροσθέτως στα προηγούμενα, μην αποχωρίζεσαι το καπέλο σου και να φοράς μακρυμάνικα πουκάμισα και παντελόνια, ακόμα και -κυρίως- τους καλοκαιρινούς μήνες.
3 ή περισσότερα ναι= πολύ επικίνδυνο
Πώς θα προφυλαχτείς: Γίνε άγρυπνος φρουρός του εαυτού σου. Μαζί με τα παραπάνω, φρόντισε να πηγαίνεις στο δερματολόγο 2 φορές ετησίως για συνολική εξέταση.
preventionmag.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!