Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΤΑΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

Η εποχή μας είναι η εποχή της ταχύτητας, του ανταγωνισμού, των επιφανειακών σχέσεων του δήθεν δηλαδή, του χρήματος, και τώρα τελευταία της ανεργίας και της αγανάκτησης. Η εποχή μας είναι η εποχή του αύριο. Καθημερινά σκεφτόμαστε τι θα γίνει αύριο. Τι θα γίνει αύριο με τη δουλειά, με τα λεφτά, με τα δάνεια, με τις υποχρεώσεις γενικά. Το αύριο όμως είναι σήμερα. Πρέπει να κοιτάξουμε το σήμερα, το τώρα, τη στιγμή που ζούμε και την αφήνουμε να μας προσπερνάει αφοσιώνοντας όλη μας
την προσοχή στο αύριο. Το θεωρείται δύσκολο; Δεν είναι καθόλου. Απλά συλλογιστείτε ότι δεδομένου τα πράγματα δυσκολεύουν όχι μόνο από οικονομικής φύσεως προβλήματα, το αύριο μας φέρνει και πιο κοντά στην ημερομηνία λήξης μας. Αύριο θα είμαστε μια μέρα μεγαλύτεροι, αύριο μπορεί να χάσουμε κάποιο αγαπημένο μας άνθρωπο, αύριο μπορεί να γίνει μια τεράστια φυσική καταστροφή, ένας σεισμός και να χάσουμε τα πάντα, αύριο μπορεί να ξυπνήσουμε το πρωϊ και να ανακαλύψουμε κάτι ανησυχητικό πάνω στο σώμα μας. Ας ζούμε το τώρα, το σήμερα, την ώρα αυτή, το λεπτό αυτό, το δευτερόλεπτο αυτό. Αυτή είναι μια απέραντη ομορφιά. Ζητώ από τους ανθρώπους που κάποιο γεγονός σοβαρό τους άλλαξε τη ζωή να αναλογιστούν πώς ήταν και πως ήταν ειδικά ο τρόπος σκέψης τους πριν από αυτό το γεγονός. ¨Οταν κάτι σημαντικό συμβαίνει, όταν γενικά κάτι συμβαίνει, δεν συμβαίνει απλά αύριο αλλά απλά σε μια στιγμή, σε ένα δευτερόλεπτο. Και από τότε καθορίζεις τη ζωή σου πρίν και μετά από αυτό το δευτερόλεπτο. Πριν ήμουν καλά και δεν το εκτιμούσα, τώρα είμαι έτσι και θα το παλέψω αλλά πόσα όμορφα πράγματα έχασα προσκολημμένος στο τι θα γίνει αύριο. Η ζωή  μας είναι μικρή. Ναί είναι μικρή όταν την κάνεις όμορφη και περνάς κάθε μέρα ευτυχισμένος. Τότε δεν σου φτάνει γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να τη χορτάσεις. Η ζωή όμως είναι και μεγάλη. Είναι πολύ μεγάλη για όλους αυτούς που δίνουν καθημερινή μάχη γι' αυτή. Είναι μεγάλη γιατί προσπαθούν να τη ρουφήξουν και τους φαίνεται ατέλειωτη μαγεία και ομορφιά. Είναι μεγάλη γιατί δεν θα προλάβουν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που θα ήθελαν, δεν έχουν το χρόνο να προλάβουν να επισκεφτούν και να γνωρίσουν μέρη από τον κόσμο μας, δεν έχουν παραδώσει ακόμα τον εαυτό τους στην ύπαρξη. Στην εποχή λοιπόν αυτήν, την εποχή της ταχύτητας, παραδοθείτε στη στιγμή, στο τώρα και διαπιστώστε και εσείς από μόνοι σας ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό και πιο όμορφο από το να μην αφήνεις τις στιγμές να πηγαίνουν χαμένες.

(Με πολλή αγάπη σε όλους τους ανθρώπους της ζωής μου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα