Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΙΤΑ ΜΥΑΛΟΥ

Θέλετε να χάσετε κιλά;
Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας και προσπαθήστε να πείσετε τον εαυτό σας πως ό,τι τρώτε έχει πάρα πολλές θερμίδες.
Αυτό συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι διαπίστωσαν ότι,
αν και ψευδαίσθηση, η ιδέα και μόνο μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης – της αποκαλούμενης και ορμόνης της πείνας.
Λιγότερη γκρελίνη σημαίνει λιγότερη όρεξη.
Επομένως, συμπεραίνουν οι ειδικοί, θα είστε πιο «φειδωλοί» στα επόμενα γεύματά σας με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος.

Η δίαιτα του μιλκσέικ
Η ομάδα των ερευνητών του Πανεπιστημίου Γέιλ με επικεφαλής την Αλια Κραμ εξέτασε τις επιδράσεις της ψευδαίσθησης των πολλών θερμίδων σε 36 υγιείς εθελοντές.
Εδωσαν σε όλους να πιουν το ίδιο μιλκσέικ, το οποίο είχε θερμιδική αξία 380 Kcal.
Σε ορισμένους όμως είπαν ότι επρόκειτο για ένα «προσεγμένο» ρόφημα χαμηλής θερμιδικής αξίας, ενώ σε άλλους είπαν ότι αποτελούσε μια ιδιαίτερα πλούσια σε θερμίδες επιλογή.
Για να ελέγξουν το αίσθημα της πείνας οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της γκρελίνης των εθελοντών πριν και μετά την κατανάλωση του μιλκσέικ.
Όπως έχει διαπιστωθεί από προηγούμενες έρευνες, τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης αυξάνονται σημαντικά μισή ώρα πριν από τα γεύματα και μειώνονται ξανά μετά το φαγητό.
Στους εθελοντές που νόμισαν ότι είχαν καταναλώσει ένα ρόφημα πλούσιο σε θερμίδες τα επίπεδα της γκρελίνης μειώθηκαν σημαντικά περισσότερο από ό,τι στους εθελοντές που πίστεψαν ότι είχαν τη λιγότερο επιβαρυντική θερμιδικά επιλογή.

Θερμιδική ψευδαίσθηση
Στο σχετικό άρθρο τους, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Health Psychology», οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η σκέψη και μόνο του ότι τρώμε κάτι ανθυγιεινό μπορεί να καταστείλει το αίσθημα της πείνας και να μας προστατεύσει από τις υπερβολές στο φαγητό.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης κάποιοι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι τα ευρήματα των αμερικανών επιστημόνων δείχνουν επί πλέον πως οι τιμές που αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων μπορούν να επηρεάσουν τους καταναλωτές με απρόσμενους τρόπους.
tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!