Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΙΤΑ ΜΥΑΛΟΥ

Θέλετε να χάσετε κιλά;
Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας και προσπαθήστε να πείσετε τον εαυτό σας πως ό,τι τρώτε έχει πάρα πολλές θερμίδες.
Αυτό συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι διαπίστωσαν ότι,
αν και ψευδαίσθηση, η ιδέα και μόνο μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης – της αποκαλούμενης και ορμόνης της πείνας.
Λιγότερη γκρελίνη σημαίνει λιγότερη όρεξη.
Επομένως, συμπεραίνουν οι ειδικοί, θα είστε πιο «φειδωλοί» στα επόμενα γεύματά σας με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος.

Η δίαιτα του μιλκσέικ
Η ομάδα των ερευνητών του Πανεπιστημίου Γέιλ με επικεφαλής την Αλια Κραμ εξέτασε τις επιδράσεις της ψευδαίσθησης των πολλών θερμίδων σε 36 υγιείς εθελοντές.
Εδωσαν σε όλους να πιουν το ίδιο μιλκσέικ, το οποίο είχε θερμιδική αξία 380 Kcal.
Σε ορισμένους όμως είπαν ότι επρόκειτο για ένα «προσεγμένο» ρόφημα χαμηλής θερμιδικής αξίας, ενώ σε άλλους είπαν ότι αποτελούσε μια ιδιαίτερα πλούσια σε θερμίδες επιλογή.
Για να ελέγξουν το αίσθημα της πείνας οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της γκρελίνης των εθελοντών πριν και μετά την κατανάλωση του μιλκσέικ.
Όπως έχει διαπιστωθεί από προηγούμενες έρευνες, τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης αυξάνονται σημαντικά μισή ώρα πριν από τα γεύματα και μειώνονται ξανά μετά το φαγητό.
Στους εθελοντές που νόμισαν ότι είχαν καταναλώσει ένα ρόφημα πλούσιο σε θερμίδες τα επίπεδα της γκρελίνης μειώθηκαν σημαντικά περισσότερο από ό,τι στους εθελοντές που πίστεψαν ότι είχαν τη λιγότερο επιβαρυντική θερμιδικά επιλογή.

Θερμιδική ψευδαίσθηση
Στο σχετικό άρθρο τους, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Health Psychology», οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η σκέψη και μόνο του ότι τρώμε κάτι ανθυγιεινό μπορεί να καταστείλει το αίσθημα της πείνας και να μας προστατεύσει από τις υπερβολές στο φαγητό.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης κάποιοι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι τα ευρήματα των αμερικανών επιστημόνων δείχνουν επί πλέον πως οι τιμές που αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων μπορούν να επηρεάσουν τους καταναλωτές με απρόσμενους τρόπους.
tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα