Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 Τροφές που μας κόβουν την όρεξη!


5 Τροφές που μας κόβουν την όρεξη!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν ξεκινάμε μια υποθερμιδική δίαιτα είναι το αίσθημα της πείνας. Δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να χάσουμε βάρος χωρίς να νιώσουμε πείνα ως ένα σημείο γιατί είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας στην μείωση των ημερίσιων θερμίδων μας. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που
είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας αυτή γιατί έχουν την ικανότητα να καταστέλλουν την πείνα και να μας βοηθούν έτσι να εμμείνουμε στην δίαιτα μας.

#1 Τα κουκουνάρια.

Ένα από τα τελευταία και αποτελεσματικά συμπληρώματα για την μείωση της όρεξης που αρχίζουν να εμφανίζονται στην αγορά του εξωτερικού σήμερα είναι κάψουλες που περιέχουν λάδι κουκουναριού. Τα κουκουνάρια περιέχουν πινολεϊκό οξύ, που είναι ένας πολύ ισχυρός καταστολέας της όρεξης. Σε μια μελέτη, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs) που προέρχονται από τα κουκουνάρια ενίσχυσαν δύο ορμόνες γνωστές για την θετική τους δράση στην ελάττωση της όρεξης. Σύμφωνα με την έρευνα υπέρβαρες γυναίκες ανέφεραν σημαντικά λιγότερη επιθυμία να φάνε μόνο 30 λεπτά μετά την λήψη της κάψουλας με πινολεϊκό οξύ, σε σύγκριση με το ελαιόλαδο που ήταν το εικονικό φάρμακο (placebo). Η κατανάλωση λοιπόν μερικών κουκουναριών που είναι η κύρια πηγή του πινολεϊκού οξέος μπορεί επίσης να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις ανεπιθύμητες κρίσεις πείνας σας.

#2 Τα αμύγδαλα.

Σύμφωνα με νέα μελέτη επίσης λίγα αμύγδαλα, πού είναι πλούσια πηγή σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, μπορούν να δώσουν το αίσθημα του κορεσμού γρήγορα και για πολύ ώρα και να σαςβοηθήσει σε περιόδους δίαιτας. Γενικά πάντως όλοι οι ανάλατοι ωμοί ξηροί καρποί, έχουν λίγο ως πολύ αυτήν την ιδιότητα λόγω των καλών λιπαρων οξέων που περιέχουν. Μικρή ποσότητα εννοείται.....

#3 Πρωτεινούχες Τροφές.

Καταναλώστε περισσότερο πρωτεινούχες τροφές. Πρόσφατες έρευνες βρετανών επιστημόνων ανακάλυψαν ότι μια βασική ορμόνη του ανθρώπινου εντέρου (PYY) ή οποία αυξάνεται με την κατανάλωση πρωτεινών μπορεί να είναι ο λόγος που οι δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνες ενισχύουν περισσότερο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν την απώλεια βάρους.

#4 Πράσινα Λαχανικά

Τα ινώδη πράσινα λαχανικά όπως μαρούλι, λάχανο, κουνουπίδι αγγουράκι, μπρόκολο και άλλα παρόμοια έχουν τόσο λίγες θερμίδες που σχεδόν δεν μετράνε καθόλου και ταυτόχρονα σας δίνουν την αίσθηση ότι έχετε φάει πολύ. Λόγω επίσης των φυτικών ινών πέπτονται πιο αργά και και σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα, απενεργοποιώντας τα σήματα πείνας στον εγκέφαλο.

#5 Νερό

Το νερό είναι ένα ισχυρό ανορεκτικό και αν πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις αρχίσετε να νιώθετε πείνα θα δείτε ότι μετά από 10 λεπτά η όρεξη σας μειώνετε σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Επίσης το νερό βοηθά το σώμα σας να μεταβολίζει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Ένα αφυδατωμένο σώμα τείνει να κρατάει το λίπος και η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού είναι απαραίτητη και από αυτήν την άποψη.


Εξτρα Συμβουλές
Προσπαθήστε να αποφεύγετε γεύματα που περιέχουν μόνο υδατάνθρακες (πχ μακαρόνια, πατάτες, ρύζι) γιατί είναι τα πρώτα θρεπτικά συστατικά που εγκαταλείπουν το στομάχι. Ένα γεύμα που περιλαμβάνει μόνο υδατάνθρακες χωνεύεται γρήγορα, με αποτέλεσμα να πεινάσετε νωρίτερα από ό, τι αν είχατε φάει μαζί τροφές με άλλα διατροφικά συστατικά (δηλ καλά λιπαρά και πρωτεΐνες). Επιπλέον οι απλοι υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυτό είναι καταστροφικό σε περιόδους δίαιτας.
Πολλαπλά και μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο της πείνας. Κάθε φορά που τρώμε - ακόμη και ένα πολύ μικρό γεύμα - το κέντρο της όρεξης στον εγκέφαλο ηρεμεί και αποφεύγουμε τα τεράστια γεύματα που οδηγούν στην αποθήκευση λίπους.

e-gynaika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα