Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο MESSI!!


Η Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι στο Γουέμπλει και είχε καλεσμένη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ενα ακόμα επιβλητικό παιχνίδι για την ομάδα του Πέπε Γκουαρντιόλα, η οποία δίδαξε ποδόσφαιρο, ταπείνωσε την Γιουνάιτεντ  (3-1) και αναδείχτηκε για τέταρτη φορά, πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ενας τελικός με καταπληκτικό ρυθμό, λόγω της Μπαρτσελόνα, η οποία μετά το πρώτο δεκάλεπτο έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι με το γνωστό αγωνιστικό στυλ που δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στη Γιουναιτεντ.

Ο Φέργκιουσον προσπάθησε να βγάλει την Μπαρτσελόνα από το ρυθμό της πρεσσάροντας ψηλά, αλλά ουσιαστικά της έβαλε δύσκολα για ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια  ο Μέσι και η παρέα του βρήκαν το δικό τους ρυθμό δημιουργώντας εφιάλτες στον Φαν Ντερ Σαρ, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.    

Ο Ολλανδός τερματοφύλακας είχε συνολικά τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις σε όλο το 90λεπτο, ενώ οι φάσεις στις οποίες  Τσάβι, Μέσι και η υπόλοιπη παρέα ... έκρυψαν τη μπάλα δεν ήταν και λίγες!

Η εξαιρετική ασιστ του Τσάβι στον Πέδρο έφερε το 1-0 στο 27'. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ρούνι ισοφάρισε στη μοναδική φάση της Γιουναιτεντ στο α' μέρος (ίσως και σε όλο το ματς).

Στο β' μέρος, η απόλυτη κυριαρχία. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ξέρουν πολύ καλά να ... ζαλίζουν τον αντίπαλο αλλάζοντας συνεχώς πάσες, αλλά αν τους αφήσεις ελεύθερους, σουτάρουν χωρίς να χρειαστεί να μπουν στην περιοχή. Το έκαναν λοιπόν, δύο φορές, πρώτα ο Μέσι στο 54' και στη συνέχεια ο Βίγια στο 69'. Το σκορ έγινε 3-1 και από το σημείο αυτό, όλα είχαν τελειώσει!

Ο Μέσι, αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, κερδίζοντας ένα άτυπο στοίχημα από αυτούς που υποστήριζαν πως ο αγώνας στο Γουέμπλει θα ήταν μιά μονομαχία με τον Ρούνι. Ο τελευταίος, σκόραρε μεν, αλλά έμεινε στη φιναλίστ δε. Αρα, θα πρέπει να αναζητήσει άλλες ευκαιρίες στο μέλλον για να τον γράψει η ιστορία.  

Ο διαιτητής, Ουγγρος Βίκτορ Κασάι, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αλβες, Κάρικ και Βαλέντσια.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες (88' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90+ Αφελάι), Βίγια (86' Κεϊτά).
Μάντσεστερ Γιουναιτεντ:  Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (69' λ. τρ. Νάνι), Παρκ, Γκιγκς, Κάρικ (76' Σκόουλς), Βαλέντσια, Ερνάντες, Ρούνεϊ. 
TANEA.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα