Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΩΝΕΙ

Μην λέτε: " Εσύ πάντα " ή "Εσύ ποτέ δεν "ή " Είσαι [ slob, κόπανος ] " ή " Είσαι λάθος ".


Γιατί: Μιλώντας με απόλυτο τρόπο, όπως « είσαι πάντα... »και «κάνεις  λάθος » παίζετε το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών,  κάνωντας το σύντροφό σας να αισθάνεται ανίσχυρος,  τον τοποθετείτε σε θέση άμυνας και  ξεκινάτε έτσι έναν άγριο καυγά.

Αντί αυτού πείτε: " Είμαι αναστατωμένη που άφησες τα πιάτα στο νεροχύτη και πάλι.  Τι μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί; " Αρχίζοντας με το ΕΙΜΑΙ  εστιάζει την προσοχή στο πώς αισθάνεστε, όχι γιατί του κάνετε παρατήρηση, αυτό θα τον κάνει πιο δεκτικό στην αντιμετώιπιση του προβλήματος.

Μην λέτε: " Αν με αγαπούσες πραγματικά, θα μπορούσες...  "

Γιατί: Όσο πιο πολύ δείχνετε στον σύντροφό σας ότι δεν σας ικανοποιεί, τόσο λιγότερο θα σας ικανοποιεί.  Ελέγχοντας τον σύντροφό σας με τέτοιο τρόπο περισσότερο τον απομακρύνεται παρά δημιουργείτε την οικειότητα που επιθυμείτε.

Αντί αυτού πείτε: «Αισθάνομαι δεδομένη, όταν δεν με βοηθάς στις ανάγκες του σπιτιού. Θα ένοιωθα καλύτερα αν μπορούσαμε να..... «Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει μια παραγωγική αντιπαράθεση από το να γίνει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση είναι να είμαστε σαφείς σχετικά με το γιατί είμαστε αναστατωμένοι και στη συνέχεια να προτείνουμε και  μια λύση.
ttp://browse.realsimple.com/beauty-fashion/clothing-care/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου