Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Η υγιεινή διατροφή απαιτεί να βάλουμε ως πρώτη μας προτεραιότητα τις βιολογικές ανάγκες του οργανισμού. Ο οργανισμός μας είναι ένα τέλειο και περίπλοκο σύνολο διαφορετικών, αλληλεξαρτώμενων συστημάτων που υπακούουν σε συγκεκριμένες αρχές λειτουργίας  όπως αυτές σοφά έχουν διαμορφωθεί στην διάρκεια των εκατομμυρίων ετών της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
Εμείς υποκλινόμενοι με δέος μπροστά σ’αυτό το μεγαλείο της εξέλιξης οφείλουμε να σεβαστούμε το θαύμα που λέγεται οργανισμός φροντίζοντας τον με αδιάκοπη προσοχή και συνεχές ενδιαφέρον για να είναι πάντα σε κατάσταση μέγιστης λειτουργικότητας.
Στην προσπάθεια μας αυτή ανεκτίμητη είναι η συνεισφορά ενός προγράμματος διατροφής και η προσήλωση μας σ’αυτό με θρησκευτική ευλάβεια.


Το πρόγραμμα έχει την έννοια ότι απαντάμε σε συγκεκριμένες ανάγκες του οργανισμού με συγκεκριμένες ένεργειες και
μέτρα. Με άλλα λόγια αφοσιωνόμαστε πρωτίστως στην εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των φυσικών αναγκών του οργανισμού την κατάλληλη στιγμή που πρέπει και με τρόπο που ανταποκρίνεται στις εξελικτικά καθορισμένες προδιαγραφές του.
Πιο συγκεκριμένα ο  οργανισμός μας έχει ανάγκη πρόσληψης ορισμένης ποσότητας τροφής και νερού κάθε ημέρα. Η πρόσληψη αυτή πρέπει να γίνεται σταδιακά ανα τακτά διαστήματα στην διάρκεια της ημέρας. Ο λόγος είναι ότι το ανθρώπινο στομάχι χωρά μια ορισμένη ποσότητα που κυμαίνεται γύρω στα 850 ml. Άρα πρέπει να τρώμε μικρές ποσότητες στη διάρκεια της ημέρας και όχι να αφήνουμε άδειο το στομάχι για μεγάλα διαστήματα και μετά να τρώμε τεράστιες ποσότητες που το διογκώνουν και το επιβαρύνουν υπέρμετρα. Αν είχαμε μια κλίμακα από το 1 έως το 10 που αντιπροσωπεύει τη πλήρωση του στομάχου καλό θα ήταν να τρώμε μέχρι το 8 ή 9, ποτέ ως το 10.
Για να καταφέρουμε αυτήν την αρμονική σχέση με την διατροφή μας πρέπει να παραμερίσουμε κάθε τι που παρεμβαίνει και μας εμποδιζει στην επίτευξη του σκοπού μας όσο και αν το θεωρούμε σημαντικό. Είτε αυτό είναι η δουλειά, το σχολείο ή οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό: να φάω το γεύμα στην ώρα του ή να το αναβάλλω γιατί πρέπει να πάω να για ψώνια ή σε ραντεβού;
Η αδιαφορία για τον οργανισμό μας πληρώνεται. Τα ακανόνιστα και βιαστικά γεύματα, η χρόνια αφυδάτωση και η κακοποίηση που υποβάλλουμε τον εαυτό μας πολύ γρήγορα οδηγούν σε αδιέξοδο τον οργανισμό μας. Βγαίνει από την κανονική, φυσική λειτουργία του και μπαίνει σε κατάσταση άμυνας και μάχης για επιβίωση. Και το αποτέλεσμα είναι επιπλοκές και δυσάρεστες καταστάσεις.
Ας προσηλωθούμε σ’ένα πρόγραμμα σωστής διαχείρισης των αναγκών του οργανισμού όσο κι’αν μας φαίνεται δύσκολο. Γίνεται αρκεί να καταλάβουμε την αξία του και την σημασία του.
Η ανταμοιβή μας θα είναι ένα σώμα γεμάτο δύναμη, ενέργεια και ζωντάνια.
* Τα φρούτα χωνεύονται σε 30 λεπτά. Προσοχή όμως : τα φρούτα δεν χωνεύονται στο στομάχι αλλά στο λεπτό έντερο. Γι’αυτό να μην τρώμε φρούτα μετά τα γεύματα γιατί δεν μπορούν να κατέβουν στο λεπτό έντερο αλλά παγιδεύονται στο στομάχι και υφίστανται ζύμωση.
nettergr.typepad.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύονται τα πιάτα.