Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΖΑΧΑΡΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

1.Η ζάχαρη μπορεί να καταστείλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βλάψει τις άμυνες εναντίον μεταδοτικών ασθενειών.
2.Η ζάχαρη αναστατώνει τις οργανικές συγγένειες του σώματος΄ προκαλεί ανεπάρκειες χρωμίου
και χαλκού και παρεμβαίνει στην απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου.
3.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια ραγδαία αύξηση της αδρεναλίνης, υπερδραστηριότητα, ανησυχία, αδυναμία συγκέντρωσης, και ιδιοτροπίες στα παιδιά.
4.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια σημαντική αύξηση στην συνολική χοληστερόλη, τριγλυκερίδια και στην κακή χοληστερόλη και μείωση της καλής χοληστερόλης.

5.Η ζάχαρη προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας και της λειτουργικότητας των ιστών.
6.Η ζάχαρη τρέφει τα καρκινικά κύτταρα και έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη, του εντέρου, του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστεως, των πνευμόνων και του στομάχου.
7.Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της γλυκόζης και να προκαλέσει αντιδραστική υπογλυκαιμία.
8.Η ζάχαρη μπορεί να εξασθενήσει την όραση.
sugar-cartoon
9.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα με την γαστρεντερική οδό συμπεριλαμβανομένων: όξινη πεπτική οδός, δυσπεψία, ελλειπής αναρρόφηση σε ασθενείς με εντερικές ασθένειες, αυξημένος κίνδυνος της ασθένειας του Κρόουν, και ελκώδης κολίτιδα.

10.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.
11.Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στον αλκοολισμό.
12.Η ζάχαρη μπορεί να κάνει το σάλιο όξινο, να φθείρει τα δόντια, και να δημιουργήσει περιοδοντικές ασθένειες.
13.Η ζάχαρη συμβάλλει στην παχυσαρκία.
14.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσες ασθένειες όπως: αρθρίτιδα, άσθμα, πολλαπλή αρτηριοσκλήρυνση.
15.Η ζάχαρη βοηθά στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της Κάντιτα.
16.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει χολόλιθους.
17.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σκωληκοειδούς απόφυσης.
18.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες.
19.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει κιρσούς.
20.Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στην οστεοπόρωση.
21.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μείωση της ευαισθησίας της ινσουλίνης και ως εκ τούτου προκαλεί ανώμαλα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και τελικά διαβήτη.
22.Η ζάχαρη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της βιταμίνης Ε.
23.Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την συστολική πίεση.
24.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει νύστα και μειωμένη ενεργητικότητα στα παιδιά.
25.Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης αυξάνει τα μόρια ζάχαρης που προσκολλούνται και κατά συνέπεια καταστρέφουν τις πρωτεΐνες του σώματος.
26.Η ζάχαρη μπορεί να παρέμβει στην απορρόφηση της πρωτεΐνης.
27Η ζάχαρη προκαλεί τροφικές αλλεργίες.
28.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τοξαιμία στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.
29.Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στο έκζεμα των παιδιών.
30.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αρτηριοσκλήρυνση και καρδιαγγειακές ασθένειες.
31.Η ζάχαρη μπορεί να βλάψει την δομή του DNA.
sugarcage
32.Η ζάχαρη μπορεί να αλλάξει την δομή της πρωτεΐνης και να προκαλέσει μόνιμη αλλαγή στον τρόπο που η πρωτεΐνη δρα στο σώμα.

33.Η ζάχαρη μπορεί να γεράσει το δέρμα αλλάζοντας την δομή του κολλαγόνου.
34.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη και μυωπία.
35.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει εμφύσημα.
36.Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να βλάψει την φυσιολογική ομοιόσταση πολλών συστημάτων του σώματος.
37.Η ζάχαρη ελαττώνει την λειτουργική ικανότητα των ενζύμων.
38.Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του ήπατος διαιρώντας τα κύτταρα και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του λίπους του ήπατος.
39.Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το μέγεθος των νεφρών και να προκαλέσει παθολογικές αλλαγές στα νεφρά όπως την δημιουργία πετρών στα νεφρά.
40.Η ζάχαρη μπορεί να καταστρέψει το πάγκρεας.
41.Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την κατακράτηση υγρών του σώματος.
42.Η ζάχαρη είναι ο νούμερο ένα εχθρός για την κινητικότητα του εντέρου.
43.Η ζάχαρη μπορεί να κάνει τους τένοντες περισσότερο εύθραυστους.
44.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και ημικρανίες.
45.Η ζάχαρη μπορεί να ελαττώσει την ικανότητα μάθησης, να επηρρεάσει την εχθρικότητα των παιδιών και προκαλέσεις μαθησιακές διαταραχές.
46.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα δέλτα, άλφα, και θήτα εγκεφαλικά κύτταρα τα οποία μπορούν να μεταβάλλουν την ικανότητα του μυαλού να σκέφτεται καθαρά.
47.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.
48.Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αρθρίτιδα.
49.Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για την ασθένεια Αλτσχάιμερ.
50.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές όπως: αυξημένα οιστρογόνα στους άντρες και μείωση της ανάπτυξης των ορμονών.
51.Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε ζαλάδα.
52.Δίαιτες υψηλές σε πρόσληψη ζάχαρης θα αυξήσει τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες.
53.Η ζάχαρη είναι εθιστική ουσία.
54.Η ζάχαρη μπορεί να είναι μεθυστική, όπως το αλκοόλ.
55.Η μείωση της ζάχαρης μπορεί να αυξήσει την συναισθηματική σταθερότητα.
56.Το σώμα μετατρέπει την ζάχαρη σε 2 με 5 φορές περισσότερο λίπος απʼ ό,τι σε άμυλο.
57.Η γρήγορη απορρόφηση της ζάχαρης προωθεί την υπερβολική κατανάλωση τροφής στα παχύσαρκα άτομα.
58.Η ζάχαρη μπορεί να μειώσει την ικανότητα της λειτουργίας των επινεφριδίων.
59.Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο της πολιομυελίτιδας.
bad-sugar
60.Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις.

61.Η ζάχαρη προκαλεί υψηλή πίεση στα παχύσαρκα άτομα.
62.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο των κυττάρων.
63.Η ζάχαρη αφυδατώνει τα νεογέννητα.
64.Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει ασθένειες των ούλων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα