Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ


Οι άντρες που προσφάτως διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη, μπορεί να αναχαιτίσουν την εξέλιξη της ασθένειάς τους φροντίζοντας να περπατούν συστηματικά με γρήγορο βήμα, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.
Μελετώντας 1.455 άντρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν 60άρηδες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το βάδην επί τουλάχιστον 3 ώρες την εβδομάδα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την ταχύτητα εξέλιξης του καρκίνου και τον κίνδυνο εξάπλωσής του.
Το περπάτημα με αργό βήμα, δεν παρέχει ανάλογο όφελος, γράφουν στην επιθεώρηση «Cancer Research».
Ωστόσο, οι επιστήμονες προσθέτουν πως οι εθελοντές τους που περπατούσαν περισσότερο ήταν πιο νέοι σε ηλικία, πιο αδύνατοι και μη καπνιστές – παράγοντες που επίσης είναι προς όφελος όσων έχουν καρκίνο του προστάτη.
Οι εθελοντές της νέας μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, έπασχαν από τοπικό καρκίνο του προστάτη (δεν είχε εξαπλωθεί πέρα από το σημείο εμφάνισής του).
Οι εθελοντές είπαν πόση ώρα γυμνάζονταν την εβδομάδα και τι είδους άσκηση έκαναν.
Στη διάρκεια 31 μηνών παρακολούθησης, καταγράφηκαν 117 περιπτώσεις υποτροπής, μετάστασης ή θανάτου εξαιτίας του καρκίνου.
Όσοι ασθενείς περπατούσαν με γρήγορο βήμα, είχαν κατά 57% λιγότερες πιθανότητες να εξελιχθεί η νόσος τους και άλλες τόσες λιγότερες να μετασταθεί – συνεπώς, αντίστοιχη μείωση ίσχυε και για τον κίνδυνο θανάτου από αυτήν.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το βάδην μετά τη διάγνωση, επιβραδύνει ή ακόμα και αποτρέπει την εξέλιξη της νόσου. Ωστόσο το καθοριστικό είναι η ταχύτητα του περπατήματος: όσο πιο γρήγορα, τόσο μεγαλύτερο το όφελος.
Αυτό πιθανώς σχετίζεται με το ότι το γρήγορο περπάτημα μειώνει τα επίπεδα ορισμένων πρωτεϊνών στο αίμα, οι οποίες έχει διαπιστωθεί σε πειράματα στο εργαστήριο πως ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.
tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα