Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ



Πόσες φορές το έχετε ακούσει ; Πόσες το έχετε πραγματικά πιστέψει ;
Ελάχιστες.Έτσι δεν είναι ; Είτε το πιστεύετε είτε όχι,η δύναμη της θέλησης είναι τόσο μεγάλη,που μπορεί να υπερνικήσει τα πάντα. Μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο για να φτάσει στον τελικό της στόχο.


Είναι όμως ακατόρθωτο ; Οπωσδήποτε ΌΧΙ!
Αν έχετε καταφέρει-σε ένα βαθμό,τουλάχιστον-να συνειδητοποιήσετε κάποια βασικά πράγματα,να  αρχίσετε να σκέφτεστε θετικά και να πιστεύετε στον εαυτό σας,το αμέσως επόμενο βήμα είναι να βρείτε τι θέλετε. Αλήθεια,τι χρειάζεται για να θελήσουμε κάτι ;
Φτάνει μόνο να πιστέψετε στον εαυτό σας και να το θελήσετε πραγματικά,με όλη σας τη δύναμη.Ακούγεται απλό ; Φυσικά και όχι. Είναι δύσκολο ; Πολλές φορές ναι.
Είναι από μόνο του αρκετό το γεγονός ότι ξέρουμε πως κάτι μας πειράζει ή θα μας πειράξει στο μέλλον,έτσι ώστε να θελήσουμε να το σταματήσουμε ή να το αλλάξουμε ;Ρίξτε μια ματιά γύρω σας.Τι βλέπετε ;
Εγώ πάντως βλέπω ανθρώπους χοντρούς,αφημένους και πρόωρα γερασμένους. Ανθρώπους που δε νοιάζονται για την εμφάνισή τους, που φαίνεται σα να μη τους νοιάζει τίποτα,σα να μην έχουν να περιμένουν τίποτα από τη ζωή.Και δε μιλάμε μόνο για μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και για πολύ νεανικές.Σίγουρα,κάποιοι απ' αυτούς έχουν άγνοια,οι περισσότεροι όμως γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκονται αλλά απλά αδιαφορούν.Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν τον εαυτό τους αλλά επιδίδονται με πάθος σε  κακές  συνήθειες,παρόλο που γνωρίζουν πως του κάνουν κακό.
Η πράξη λοιπόν δείχνει πως τις περισσότερες φορές,δεν είναι αρκετό απλά να γνωρίζουμε ότι κάτι είναι κακό για μας,ώστε να ενδιαφερθούμε να το αλλάξουμε και αυτό είναι μια αλήθεια που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας.

Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία και διαβάζετε το blog μου,ήδη θα έχετε πάρει κάποιες απαντήσεις στο γιατί θα ΄πρεπε να σκεφτείτε πιο σοβαρά να αλλάξετε κάποια πράγματα,όσον αφορά την υγεία και τη ζωή σας γενικότερα.Αν δε το έχετε κάνει ακόμη,τότε απλά συνεχίστε να διαβάζετε και θα σας βρω ένα σωρό λόγους στη συνέχεια για να το κάνετε.Στο παρόν άρθρο,θα ασχοληθώ με αυτούς που δε βρίσκουν κάποιο λόγο για να αλλάξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται,παρόλο που γνωρίζουν πως δεν είναι η ιδανική για αυτούς.


Ένα κίνητρο είναι το καλοκαίρι και τα μπάνια στις παραλίες.



Πρόκειται για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων,στην οποία άνηκα κάποτε και εγώ.Οι άνθρωποι αυτοί,δεν έχουν να φοβηθούν κάτι,γιατί ίσως δεν κινδυνεύουν και από κάτι,τώρα ή στο άμεσο μέλλον-πέρα από το γεγονός,ότι έχουν αφεθεί πολύ πρόωρα και γερνάνε υπερβολικά γρήγορα,με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους.Για να δυναμώσετε τη θέλησή σας,σε αυτή την περίπτωση,χρειάζεται να βρείτε ένα καλό λόγο για να το κάνετε,κάτι που θα σας ξυπνήσει,που θα σας ταρακουνήσει και θα σας κάνει το τελικό κλικ.Χρειάζεστε ένα καλό ΚΙΝΗΤΡΟ,αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη-κλειδί.Στους πιο πολλούς ανθρώπους,αυτό είναι το κλικ  που ψάχνουν για να βγουν από το λήθαργο στον οποίο βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό και να θελήσουν να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους,οτιδήποτε και αν είναι αυτό,και αυτό ήταν που παρακίνησε και μένα.

Άλλο κίνητρο είναι ένα ωραίο,καλλίγραμμο σώμα και η αύξηση της αυτοπεποίθησης...



Το κίνητρο "γλυκαίνει" αυτή τη διαδικασία.Είναι διαφορετικό όταν κάτι "πρέπει" να γίνει και όταν το θέλουμε να γίνει.Το " πρέπει " είναι πιεστικό και ψυχαναγκαστικό,και αυτό μας ωθεί πολλές φορές να αντιδρούμε αρνητικά.Όταν όμως υπάρχει μια πρόκληση,ένας σημαντικός λόγος,κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ,το πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον και πιο ελκυστικό.Το αντιμετωπίζουμε πιο θετικά,με άλλη ψυχολογία,το βλέπουμε με άλλο μάτι.

Οτιδήποτε κάνουμε με τη δική μας θέληση και όχι ψυχαναγκαστικά,είναι πάντα καλύτερο για την έκβαση των πραγμάτων,και αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα στη ζωή μας.
Όταν λοιπόν,θεωρείτε ότι αναγκάζεστε να κάνετε κάτι-που η ιδέα του δε σας ελκύει και τόσο,αλλά μάλλον το αντίθετο,δοκιμάστε να βάλετε λίγη πρόκληση.Βρείτε ένα κίνητρο για να το κάνετε και μη σκέφτεστε τόσο το "πρέπει".Έχει δουλέψει για μένα πολλές φορές. Δοκιμάστε το. Αξίζει τον κόπο.

Η ανάγκη να ερωτευθούμε αποτελεί ίσως το πιο δυνατό κίνητρο για τον περισσότερο κόσμο.


Σκεφτείτε καλά.Τι είδους κίνητρο θα μπορούσε να ήταν αυτό,ώστε να σας κάνει να θελήσετε να αγωνιστείτε με πάθος,χωρίς να λογαριάζετε τίποτα ; Δεν είναι για όλους το ίδιο.Ο καθένας από μας είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του προτιμήσεις.


-Για κάποιους μπορεί να είναι το καλοκαίρι που πλησιάζει.
-Για άλλους μπορεί να είναι ένας ερωτικός σύντροφος.
-Για άλλους,να βελτιώσουν κάτι στην υγεία τους,που τους ταλαιπωρεί εδώ και πολύ καιρό.
-Για κάποιους άλλους για να νιώσουν καλύτερα και πιο άνετα  με τον εαυτό τους και να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.
-Άλλοι μπορεί να θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση και να έχουν περισσότερη ενέργεια καθημερινά.


Απ' όλα τα παραπάνω θα σταθώ πιο πολύ σε 2 κίνητρα,που είναι τα πιο βασικά,κατά τη γνώμη μου,διότι στην πράξη κινητοποιούν πιο εύκολα τον μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων στο να αλλάξουν συνήθειες,τις πιο πολλές φορές μάλιστα,οριστικά :


-Στο θέμα του αντιθέτου φύλου,διότι για τον περισσότερο κόσμο αποτελεί μια πρωταρχική αιτία,είτε για να αδρανήσει είτε για να δραστηριοποιηθεί.Το ερωτικό ενδιαφέρον ξυπνάει την όρεξη για ζωή και αποτελεί ίσως το πιο βασικό κίνητρο για να αλλάξουμε πολλά πράγματα πάνω μας.Η απουσία του όμως μπορεί να προκαλέσει το ακριβώς αντίθετο.Για πολλούς μπορεί να σημάνει και το χάσιμο του νοήματος της ζωής. Μη κάνετε αυτό το λάθος.

Σας συστήνω να μη θεωρείτε κανένα γεγονός στη ζωή σας σας τετελεσμένο
και να μην αφήνεστε ποτέ και για κανένα λόγο. ΠΑΝΤΑ να κρατάτε ένα μικρό πορτάκι ανοικτό,ότι και αν γίνει.Δε ξέρετε πως θα τα φέρει η ζωή και πιστέψτε με,δε θέλετε να βρεθείτε σε αυτή τη θέση και να το μετανιώνετε αργότερα. .



-Επίσης,το θέμα ενός προβλήματος υγείας που μας ταλαιπωρεί εδώ και καιρό και μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο στο μέλλον,-αν το αμελήσουμε-αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο.Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και ότι και αν σκέφτεστε,σίγουρα όλοι σας θέλετε να νιώθετε καλύτερα και να μη ξοδεύετε ενέργεια και δυνάμεις σε κάτι που σας ενοχλεί συνέχεια. Γιατί λοιπόν να μη το δείτε σαν μια ευκαιρία για να ξεκινήσετε κάτι ώστε να το αντιμετωπίσετε μια και καλή;

Αν για παράδειγμα,πάσχετε από συνεχείς πονοκεφάλους,αντί να το παραμελείτε και να το προσπερνάτε συνεχώς παίρνοντας συνέχεια depon,θα μπορούσατε να δραστηριοποιηθείτε κατάλληλα ώστε να βρείτε χρόνο για να αρχίσετε σιγά σιγά να γυμνάζεστε.Έτσι,και θα βελτιώνατε τη σωματική σας κατάσταση και θα σταματούσαν οι πονοκέφαλοι σας,μια για πάντα.(Το συγκεκριμένο πάντως,έχει δουλέψει τέλεια σε άτομο που έκανε καθιστική ζωή και περνούσε πολλές ώρες της μέρας,μπροστά στον υπολογιστή.)

Αν έχετε συνεχείς πονοκεφάλους,μη παίρνετε depon συνέχεια.Αντίθετα,δείτε το σαν μια ευκαιρία για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε.Η οριστική αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κίνητρα.

Υπάρχουν πάντως πολλοί λόγοι,για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.Δείτε,αν κατά βάθος θέλετε κάτι απ' όλα αυτά. Αν όχι,απλά ψάξτε να βρείτε ένα λόγο, που να ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις και θέλω.
Δε μπορεί,κάτι θα θέλετε, έστω και αν αρνείστε αρχικά να το παραδεχτείτε στον εαυτό σας-πράγμα που προσωπικά έκανα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα-,κάτι θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Οτιδήποτε μας κάνει,οτιδήποτε είναι θεμιτό,έστω και αν φαίνεται αρχικά λίγο εγωκεντρικό-όπως το να τονώσουμε, με την καλή έννοια, το εγώ μας-αρκεί να κάνει αυτό  που χρειάζεται,να σας δίνει δηλαδή τη δύναμη και το κουράγιο να μάχεστε συνεχώς και να μη τα παρατάτε. Είναι πολύ βασικό να υπάρχει κάτι τέτοιο.
Όταν βρείτε και συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ θέλετε αυτό το κάτι,θα έχετε κάνει το πιο κρίσιμο βήμα για να δυναμώσετε υπερβολικά τη θέλησή σας και να  ξεκινήσετε τον αγώνα σας.
daniel-iamhealthy.blogspot.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα