Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΩΤΗΤΑΣ


Το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα (UAB) δημοσίευσε μία έρευνα που δείχνει την ξεκάθαρη σχέση ανάμεσα στην πρόσληψη θερμίδων και τη διάρκεια ζωής των ανθρώπινων κυττάρων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η περιορισμένη κατανάλωση γλυκόζης (το πιο κοινό σάκχαρο), μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή των υγιών, ανθρώπινων κυττάρων στους πνεύμονες και να επιταχύνει τον θάνατο των προκαρκινικών κυττάρων, μειώνοντας έτσι την εξάπλωση και ανάπτυξη του καρκίνου.

«Τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να επιβεβαιώσουν περαιτέρω τις δυνατότητες που παρέχει η ελεγχόμενη πρόσληψη θερμίδων στην βελτίωση της υγείας μας. Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι η μείωση στην πρόσληψη θερμίδων αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υγιών κυττάρων και βοηθά στην εξόντωση προκαρκινικών κυττάρων.» λέει ο Trygve Tollefsbol , καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του UAB και κύριος ερευνητής στην εν λόγω έρευνα.


Η ερευνητική ομάδα, διεξήγαγε δοκιμασίες σε δοκιμαστικούς σωλήνες, με υγιή και προκαρκινικά κύτταρα στα οποία παρείχε γλυκόζη σε κανονικές και μειωμένες δόσεις. Ύστερα τα άφηνε να αναπτυχθούν για μερικές εβδομάδες.

Έτσι, ανακάλυψαν ότι δύο γονίδια επηρεάστηκαν στην κυτταρική ανταπόκριση όταν κατανάλωναν μειωμένη δόση γλυκόζης. Το πρώτο γονίδιο, η Τελομεράση, κωδικοποιεί ένα ένζυμο που επιτρέπει στα κύτταρα να διαχωρίζονται συνεχώς. Το δεύτερο, p16, κωδικοποιεί μία αντικαρκινική πρωτείνη.

Η έρευνα του UAB, η οποία συνδέει την πρόσληψη θερμιδών με την ανάπτυξη η μη της υγείας και της διαδικασίας της γήρανσης των κυττάρων, είναι η μοναδική στο είδος της που χρησιμοποίησε ανθρώπινα κύτταρα αντί για ζώα εργαστηρίου.
.lifeinbalance.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα