Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΩΤΗΤΑΣ


Το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα (UAB) δημοσίευσε μία έρευνα που δείχνει την ξεκάθαρη σχέση ανάμεσα στην πρόσληψη θερμίδων και τη διάρκεια ζωής των ανθρώπινων κυττάρων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η περιορισμένη κατανάλωση γλυκόζης (το πιο κοινό σάκχαρο), μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή των υγιών, ανθρώπινων κυττάρων στους πνεύμονες και να επιταχύνει τον θάνατο των προκαρκινικών κυττάρων, μειώνοντας έτσι την εξάπλωση και ανάπτυξη του καρκίνου.

«Τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να επιβεβαιώσουν περαιτέρω τις δυνατότητες που παρέχει η ελεγχόμενη πρόσληψη θερμίδων στην βελτίωση της υγείας μας. Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι η μείωση στην πρόσληψη θερμίδων αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υγιών κυττάρων και βοηθά στην εξόντωση προκαρκινικών κυττάρων.» λέει ο Trygve Tollefsbol , καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του UAB και κύριος ερευνητής στην εν λόγω έρευνα.


Η ερευνητική ομάδα, διεξήγαγε δοκιμασίες σε δοκιμαστικούς σωλήνες, με υγιή και προκαρκινικά κύτταρα στα οποία παρείχε γλυκόζη σε κανονικές και μειωμένες δόσεις. Ύστερα τα άφηνε να αναπτυχθούν για μερικές εβδομάδες.

Έτσι, ανακάλυψαν ότι δύο γονίδια επηρεάστηκαν στην κυτταρική ανταπόκριση όταν κατανάλωναν μειωμένη δόση γλυκόζης. Το πρώτο γονίδιο, η Τελομεράση, κωδικοποιεί ένα ένζυμο που επιτρέπει στα κύτταρα να διαχωρίζονται συνεχώς. Το δεύτερο, p16, κωδικοποιεί μία αντικαρκινική πρωτείνη.

Η έρευνα του UAB, η οποία συνδέει την πρόσληψη θερμιδών με την ανάπτυξη η μη της υγείας και της διαδικασίας της γήρανσης των κυττάρων, είναι η μοναδική στο είδος της που χρησιμοποίησε ανθρώπινα κύτταρα αντί για ζώα εργαστηρίου.
.lifeinbalance.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!