Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΧΥ ΣΥΚΩΤΙ

Τι σημαίνει «Παχύ συκώτι»
Η μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, αποτελεί μία όλο και αυξανόμενα εμφανιζόμενη κατάσταση, κατά την οποία εμφανίζονται μεγάλες συγκεντρώσεις λίπους στα κύτταρα του συκωτιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις το παχύ συκώτι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και σημάδια, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε κίρρωση ή ανεπάρκεια.
Τι προκαλεί την κατάσταση;
Συνήθως εμφανίζεται σε άτομα υπέρβαρα και παχύσαρκα, ενώ συνδέεται με το διαβήτη, αυξημένα τριγλυκερίδια και αντίσταση στην ινσουλίνη. Σε έρευνα, αναφέρεται ότι περίπου το 70% των ατόμων με διαβήτη τύπου-2, μπορεί να έχουν την λιπώδη νόσο, η οποία μπορεί να εξελιχθεί πιο επιθετικά σε διαβητικούς ασθενείς.
Κάνοντας τακτικές αιματολογικές εξετάσεις μπορείτε να μάθετε τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων που δείχνουν αν υπάρχει η λιπώδης νόσος.
Πως αντιμετωπίζεται
Αν και δεν υπάρχει σχετική φαρμακευτική αντιμετώπιση, η απώλεια βάρους και η μείωση των τριγλυκεριδίων βοηθούν στη διαχείριση της κατάστασης. Μιας και η λιπώδης νόσος συνδέεται και με καρδιαγγειακές παθήσεις εκτός του διαβήτη, πρέπει να εξεταζόμαστε τακτικά.
Φυσικοί τρόποι πρόληψης
Προτείνονται 4 τρόπους για να προστατευθείτε από την εμφάνιση της νόσου στο συκώτι σας:
  1. Διατηρήστε το βάρος σας
    Μία υγιεινή δίαιτα, βασισμένα στα λαχανικά και η τακτική άσκηση, μπορούν να εμποδίσουν το περιττό λίπος να συσσωρευτεί στο συκώτι σας.
  2. Αποβάλετε τις τοξίνες
    Η έκθεση στις τοξίνες (από βιομηχανικά χημικά, φάρμακα ή και τροφή) μπορεί να «αδυνατίσει» την ικανότητα του συκωτιού και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της λιπώδους νόσου του. Μία αποτοξινωτική δίαιτα μπορεί να βοηθήσει.
  3. Αντιοξειδωτικά
    Οι –αντιοξειδωτικές- βιταμίνες E και C , μπορούν να προστατεύσουν το συκώτι. Σε έρευνα, αποδείχθηκε ότι η λήψη τους μειώνει τα ηπατικά ένζυμα που είναι συνήθως «ανεβασμένα» σε άτομα με λιπώδη νόσο του ήπατος.
  4. Δοκιμάστε φυτικά φάρμακα
    Βότανα, όπως το γαϊδουράγκαθο (milk thistle), μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή ενζύμων τα οποία με τη σειρά τους ενισχύουν την αποβολή των τοξινών από το συκώτι.
Πηγή: about.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!