Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

Ο χειμώνας θέλει δε θέλει σε λίγο θα μας αφήσει και εμείς θα ξεκινήσουμε τις αλλαγές στο σπίτι μας, ξεστρώνοντας βέβαια και τα χαλιά μας. Φέτος με την οικονομική δυσχέρια που όλοι μας έχουμε καλύτερα να επιλέξουμε τον καθαρισμό στο σπίτι και τη φύλαξη τους στο πατάρι ή στην αποθήκη. Σκούπα, λάστιχο, μπαλκόνι, γερά μπράτσα και φύγαμε. Αν τώρα συναντήσετε και πιο δύσκολους λεκέδες δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να τους αφαιρέσετε.
Σύμφωνα με μερικούς ειδικούς σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα, κάθε κηλίδα λεκέ θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο βασικό τρόπο: ξεπλύνετε καλά το λεκέ με άφθονο νερό και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Σημαντικό είναι να μην τρίψετε ποτέ το χαλί σας διαφορετικά ρισκάρετε να καταστρέψετε το ύφασμα του.

Σχετικά με μερικούς δύσκολους λεκέδες μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά tips για να αποφύγετε την μεγάλη ταλαιπωρία:
Λίπος, λάδι και κερί: Τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα πάνω στο σημείο του λεκέ και σιδερώστε εκείνο το σημείο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κολλάει το λίπος, λάδι ή το κερί πάνω στην χαρτοπετσέτα και έτσι το χαλί σας είναι σαν καινούργιο ξανά. Προσοχή: Μην έρθει σε επαφή το σίδερο με το χαλί απευθείας!
Τσίχλα: Χρησιμοποιήστε μερικά παγάκια για να παγώσετε την τσίχλα, μετά πάρτε ένα κουτάλι και προσπαθήστε να αφαιρέσετε την παγωμένη πλέον τσίχλα. Τέλος, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να σκουπίσετε να κομμάτια προτού μαλακώσουν και καθαρίστε με μια λευκή πετσέτα.
Καφές,κρασί και σοκολάτα: Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι νερό και στη συνέχει εφαρμόστε πάνω στο λεκέ. Προσοχή: Μην το χρησιμοποιήσετε για χαλί που είναι μάλλινο ή περιέχει ποσοστό μάλλινου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό μαζί με νερό.
Ιδιαίτερα σας δίνουμε οδηγίες για τα χειροποίητα χαλιά που είναι και τα πιο απαιτητικά όχι μόνο από θέμα τιμής.


Αίμα:Απορροφητικό πανί. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού. Αν περάσει ώρα, οξυζενέ αλλά όχι έντονα.
Μαστίχα:Ξύστε με μαχαίρι. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού ή λίγο λάδι φαγητού και μετά διαλύτη.
Σοκολάτα:Ξύστε με μαχαίρι. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Καφές:Απορροφητικό πανί. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Αυγό:Ξύστε με μαχαίρι. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Λίπη:Ξύστε με μαχαίρι. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Φρούτο:Ξύστε με μαχαίρι. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Κόλλα:Ξύστε με μαχαίρι. Οινόπνευμα άσπρο ή λίγο διαλύτη.
Σάλτσα:Πάρτε την με μαχαίρι. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Παγωτό:Πάρτε την με μαχαίρι. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Γάλα:Απορροφητικό πανί. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Λάδια-πετρέλαιο:Απορροφητικό πανί. Καθαρή βενζίνη ή υγρό στεγνοκαθαριστηρίου ή διαλύτη.
Μπογιές:Πάρτε την με μαχαίρι. Υγρό στεγνοκαθαριστηρίου.
Αναψυκτικά:Απορροφητικό πανί. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Εμετός:Πάρτε την με μαχαίρι. Διάλυμα απορρυπαντικού ή ξυδιού.
Πίσσα:Λάδι φαγητού ή πετρέλαιο και μετά διαλύτη και στυπόχαρτο.
Κερί:Σιδέρωμα με στυπόχαρτο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μανό:Λίγο ασετόν. Προσοχή στα χρώματα του χαλιού.
Μελάνι:Καθαρό οινόπνευμα και στυπόχαρτο ή μούλιασμα σε γάλα.
Σκουριά:Λίγες σταγόνες λεμόνι και αλάτι στον ήλιο αρκετή ώρα. Μετά ξέπλυμα με νερό.

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο και χρήσιμο το άρθρο σας! για τα δύσκολα επισκεφθείτε τους ειδικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα