Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ...

Ο Mel Blanc (η φωνή του Μπαγκς Μπάνι) ήταν αλλεργικός στα καρότα (άρα δεν ήταν καρότο αυτό που έτρωγε; Απογοητευτήκατε;…)

Είναι γνωστό ότι φρούτα και λαχανικά αποτελούν ασπίδα για τον οργανισμό για πολλές παθήσεις, σε αντίθεση με το κρέας που μόνο τοξίνες και – κακό – λίπος μας προσφέρει. Νέα έρευνα δείχνει ότι μία διατροφή βασισμένη στους καρπούς της γης προστατεύει τα μάτια. Για την ακρίβεια βρέθηκε ότι οι χορτοφάγοι έχουν κατά 40% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καταρράκτη από τους ανθρώπους που τρώνε πολύ κρέας.
Η έρευνα έγινε σε βάθος 15ετίας στη Βρετανία και δημοσιεύτηκε στο έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Ως δείγμα χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 27.600 άνθρωποι άνω των 40 ετών και βρέθηκε να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο: μεγάλης κατανάλωση κρέατος και εμφάνισης καταρράκτη.
Αυτοί που είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη ήταν όσοι κατανάλωναν ημερησίως πάνω από 100 γραμμάρια κρέας. Όσοι κατανάλωναν καθημερινά ψάρια βρέθηκαν να είναι πιο προστατευμένοι από τον καταρράκτη σε σχέση με τους κρεατοφάγους κατά 15%.
Όσοι δεν κατανάλωναν καθόλου κρέας είχαν 40% μικρότερες πιθανότητες να πάθουν καταρράκτη από τους κρεατοφάγους, ενώ όσοι έτρωγαν πολύ λίγο κρέας και περισσότερα λαχανικά κατά 30%.
Οι επιστήμονες δεν θέλουν να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα και να πουν ότι το να απέχουμε εντελώς από το κρέας αποτρέπει τον καταρράκτη, ωστόσο η έρευνα “δείχνει” να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.
Όπως λένε, εξετάζεται ακόμη η πιθανότητα, τα μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καταρράκτη να έχουν σχέση με την γενικότερη καλύτερη κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός όταν καταναλώνουμε λιγότερο κρέας – η εμφάνιση καταρράκτη σχετίζεται με το διαβήτη αλλά και με το τσιγάρο.
MAXHNEWS.COM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!