Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ...

Ο Mel Blanc (η φωνή του Μπαγκς Μπάνι) ήταν αλλεργικός στα καρότα (άρα δεν ήταν καρότο αυτό που έτρωγε; Απογοητευτήκατε;…)

Είναι γνωστό ότι φρούτα και λαχανικά αποτελούν ασπίδα για τον οργανισμό για πολλές παθήσεις, σε αντίθεση με το κρέας που μόνο τοξίνες και – κακό – λίπος μας προσφέρει. Νέα έρευνα δείχνει ότι μία διατροφή βασισμένη στους καρπούς της γης προστατεύει τα μάτια. Για την ακρίβεια βρέθηκε ότι οι χορτοφάγοι έχουν κατά 40% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καταρράκτη από τους ανθρώπους που τρώνε πολύ κρέας.
Η έρευνα έγινε σε βάθος 15ετίας στη Βρετανία και δημοσιεύτηκε στο έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Ως δείγμα χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 27.600 άνθρωποι άνω των 40 ετών και βρέθηκε να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο: μεγάλης κατανάλωση κρέατος και εμφάνισης καταρράκτη.
Αυτοί που είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη ήταν όσοι κατανάλωναν ημερησίως πάνω από 100 γραμμάρια κρέας. Όσοι κατανάλωναν καθημερινά ψάρια βρέθηκαν να είναι πιο προστατευμένοι από τον καταρράκτη σε σχέση με τους κρεατοφάγους κατά 15%.
Όσοι δεν κατανάλωναν καθόλου κρέας είχαν 40% μικρότερες πιθανότητες να πάθουν καταρράκτη από τους κρεατοφάγους, ενώ όσοι έτρωγαν πολύ λίγο κρέας και περισσότερα λαχανικά κατά 30%.
Οι επιστήμονες δεν θέλουν να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα και να πουν ότι το να απέχουμε εντελώς από το κρέας αποτρέπει τον καταρράκτη, ωστόσο η έρευνα “δείχνει” να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.
Όπως λένε, εξετάζεται ακόμη η πιθανότητα, τα μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καταρράκτη να έχουν σχέση με την γενικότερη καλύτερη κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός όταν καταναλώνουμε λιγότερο κρέας – η εμφάνιση καταρράκτη σχετίζεται με το διαβήτη αλλά και με το τσιγάρο.
MAXHNEWS.COM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα