Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Συνταγή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ

Περιγραφή

Σαλάτα με αυγά βραστά, φέτα και γαλοπούλα! Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, νόστιμη! Τώρα που το Πάσχα πέρασε είναι μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε τα κόκκινα αυγουλάκια μας που όλοι το Πάσχα τα παραμελούμε μπροστά στα υπέροχο ψητό αρνάκι, στο κοκκορέτσι και στα υπόλοιπα νόστιμα μεζεδάκια!

Συστατικά

  • 2-3 αυγά βραστά σφιχτά
  • 2 φέτες γαλοπούλας (ή άλλο αλλαντικό θέλουμε πάει πολύ και με σαλάμι αέρος)
  • 200 γρ. φέτα (κομμένη σε κυβάκια)
  • 1 τσίλι πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • ξύδι
  • μαιντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)



Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση.
  2. Κόβουμε τη  φέτα.
  3. Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και την πιπεριά.
  4. Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη φέτα, τη  γαλοπούλα, την πιπεριά και από πάνω ρίχνουμε τον μαιντανό.
  5. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου