Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δεν ξέρω πως και από που θα μπορούσα να αρχίσω. Νιώθω πως πνίγομαι με όλα αυτά που συμβαίνουν για πρώτη φορά στη χώρα μου και που δεν γνωρίζει κανείς όχι μόνο τι αποτέλεσμα θα έχουν αλλά αν θα τα ακολουθήσουν και άλλα δυσβάσταχτα μέτρα. Όταν στις τελευταίες βουλετικές εκλογές ψήφιζα το ΠΑΣΟΚ έλπιζα πως κάτι θα γινόταν.. κάτι θα άλλαζε τουλάχιστον στην καθημερινότητα του πολίτη ως προς το καλύτερο. Η ανοιχτή επικοινωνία μέσω του διαδυκτίου με τον πρωθυπουργό μας με εξίταρε και θέλησα να τη δοκιμάσω. Μετά λοιπόν τις εκλογές του έστειλα ένα e-mail τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η αλλαγή κάποιων απλών πραγμάτων που χωρίς να υπάρχει κανένα οικονομικό κόστος θα άλλαζε την καθημερινότητα μας και θα νιώθαμε όλοι οι απλοί πολίτες ότι υπάρχει η θέληση να αλλάξουν τα πράγματα. Μεταξύ άλλων του τόνισα πόσο σημαντικό θα ήταν για την οικονομία μας να μειωθεί ο Φ.Π.Α. αντί να αυξηθεί. Κατανοώ ότι έναν επιχειρηματία τον συμφέρει να μην κόβει αποδείξεις όταν ο Φ.Π.Α. είναι στο 19% (πόσο τώρα που έχει φτάσει στο 23%) αφού αποκομίζει ένα καλό επιπλέον κέρδος, αντίθετα αν ο συντελεστής ήταν μικρός κανείς δεν θα σκεφτόταν ούτε να αποδόσει το φόρο αλλά ούτε και να μην κόψει τις ανάλογες αποδείξεις. Έπειτα από μερικές μέρες μου ήρθε μια απάντηση με e-mail από το site του πρωθυπουργού που εν ολίγω έλεγε ... Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας, θα μεταβιβάσουμε το αίτημα σας. Μετά από αρκετές μέρες έστειλε και ο σύζυγος μου κάποιες επισημάνσεις προς τον πρωθυπουργό και φυσικά έλαβε το ίδιο μύνημα κονσέρβα. Από ότι φαίνεται κανείς δεν διαβάζει και κανείς δεν υπολογίζει ούτε και εκεί τον πολίτη. Έτσι σκέφτομαι να στείλω στον πρωθυπουργό το ακόλουθο e-mail Α στο #### κύριε Πρωθυπουργέ!! και είμαι σίγουρη για την απάντηση που θα λάβω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα