Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι καύσωνες επιβαρύνουν την υγεία σε κατοίκους της Μεσογείου


Οι πληθυσμοί σε μεγαλουπόλεις της Μεσογείου, όπως η Αθήνα, η Ρώμη, ή η Μασσαλία είναι πιθανόν να υποφέρουν περισσότερο στην Ευρώπη από τους έντονους και επίμονους καύσωνες, που θα προκληθούν από τις κλιματικές αλλαγές, ανακοίνωσαν επιστήμονες.
Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθεί στους τρεις ο αριθμός των καυσώνων που παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι στο διάστημα 2071-2100 στη Μεσόγειο, από έναν κάθε τρία χρόνια στο διάστημα 1961-1990. Άλλα σημεία της Ευρώπης θα υποστούν πολύ λιγότερους καύσωνες, τονίζουν οι ίδιες πηγές.
Ο αριθμός των ημερών στη Μεσόγειο όπου η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς αναμένεται στο διάστημα αυτό να αυξηθεί στις 16 ετησίως από 1,6 κατά την αντίστοιχη προηγούμενη χρονική περίοδο.
Προβλήματα που σχετίζονται με τη ζέστη θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι που διαβιούν κοντά στις ακτογραμμές, ή σε χαμηλού υψομέτρου παραποτάμιες κοιλάδες, όπως αυτές του Πάδου στη Βόρειο Ιταλία, ή του Δούναβη, υποστηρίζουν επιστήμονες από την Ελβετία και τις ΗΠΑ, που συμμετέχουν σε μελέτη για τις προβλέψεις για τη ζέστη και την υγεία, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Geoscience.
«Ορισμένες από τις πυκνότερα κατοικημένες περιοχές στην Ευρώπη, όπως η Αθήνα, το Βουκουρέστι, η Μασσαλία, το Μιλάνο, η Ρώμη και η Νάπολη, θα αντιμετωπίσουν τις δεινότερες αλλαγές στους δείκτες υγείας», τονίζουν οι ίδιοι επιστήμονες.
Περί τους 40.000 ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη το 2003. Όμως για τον Έριχ Φίσερ, επικεφαλής της μελέτης στο Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικών και Κλιματικών Επιστημών στο ΕΤΗ της Ζυρίχης, είναι αβέβαιο πόσο θανατηφόροι μπορεί να αποδειχθούν οι καύσωνες στο μέλλον.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι δυνατόν να επιδεινώσει τους κινδύνους για ανθρώπους με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα σε υψηλότερες θερμοκρασίες, τόνισε ο Φίσερ. Επίσης πρόσθεσε πως η μελέτη δεν λαμβάνει υπ' όψη της το γεγονός ότι οι πόλεις μπορεί να λειτουργήσουν ως «νησίδες θερμότητας», δηλ. ως περιοχές θερμότερες από την περιβάλλουσα εξοχή τους.
Εντούτοις, οι βελτιωμένες τεχνικές πρόβλεψης του καιρού μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι επικίνδυνες ομάδες πληθυσμού-ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και τα νεαρά παιδιά-να παραμένουν στη σκιά και να καταναλώνουν περισσότερο νερό εκείνες τις θερμές ημέρες, και να επεκταθεί περισσότερο η χρήση κλιματιστικών, δηλώνει ο ίδιος.
ANT1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!