Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Το ποδόσφαιρο νούμερο ένα στην προτίμηση των ανδρών


Όταν οι άνδρες συναντώνται με τους φίλους τους, το κυριότερο θέμα των συζητήσεων είναι το ποδόσφαιρο και όχι οι σύζυγοι τους, οι αγαπημένες τους ούτε καν η εργασία τους. Περίπου το 90% των ερωτηθέντων σε παγκόσμια δημοσκόπηση απάντησαν ότι οι αγαπημένες τους ομάδες και οι παίκτες τους είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων με τους φίλους τους.

«Ίσως να μην είναι τα νέα, που θα ήθελαν να ακούσουν οι γυναίκες αλλά φαίνεται ότι οι άνδρες σκέφτονται μόνο ένα πράγμα όταν βρίσκονται μεταξύ τους και αυτό είναι το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Τιμ Ελετρον, της «Heineken International» που είναι ο χορηγός της έρευνας.

Το ποδόσφαιρο είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων των ανδρών στην Κίνα, 94%, και για το 93% στη Ρωσία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη σε 15 χώρες και απευθύνθηκε σε 5.300 άνδρες. Το θέμα των γυναικών έρχεται κατά σειράν «τρίτο» στις συζητήσεις των ανδρών στη Γαλλία και στη Γερμανία. Η Αγγλία αποδείχθηκε ότι είναι η πιο «ποδοσφαιρόπληκτη» και η πιο «ποδοσφαιρόφιλη» χώρα του κόσμου.

Η «πρωτιά» των Βρετανών

Οι Βρετανοί συζητούν και παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ομάδες περισσότερο από τους άνδρες οπουδήποτε αλλού. Παρακολουθούν – κατά μέσον όρο – 2 ώρες και 22 λεπτά ποδόσφαιρο κάθε εβδομάδα και διαθέτουν περισσότερη ώρα για να συζητούν τα αποτελέσματα, τα γκολ, τις φάσεις και διάφορα στιγμιότυπα, ή ευτράπελα .

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βραζιλία, όπου παρακολουθούν ποδόσφαιρο κατά μέσον όρο 92 λεπτά την εβδομάδα. «Ακολουθούν» η Ταϊλάνδη, η Ιρλανδία και το Μεξικό.

Η Νότια Αφρική, όπου φιλοξενείται τον επόμενο μήνα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, θεωρείται από τα πιο κοινωνικά κράτη καθώς το 20% των ανδρών παρακολουθούν το δημοφιλές και αγαπημένο τους άθλημα σε παρέες τουλάχιστον των 10 ατόμων.

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την εταιρία OnePoll, συμμετείχαν άνδρες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ταϊλάνδη, την Ιρλανδία, την Κίνα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική και την Ολλανδία.
slap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου