Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλη μάστιγα της εποχής: Οι e-ηλίθιοι

 Αν σεργιανίζεις καιρό στο ελληνικό Internet, τιμημένε περπατητή, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ορισμένα φαινόμενα που θα περιγράψω εδώ. Πιθανόν να μην έδωσες ιδιαίτερη σημασία, όμως κακώς γιατί πρόκειται για ύπουλη επιδημία που εξαπλώνεται με τρομερούς ρυθμούς. Η e-ηλιθιότητα! Εδώ θα σου αναλύσω ορισμένες μορφές της για να ξέρεις να την αναγνωρίζεις όπου και όποτε εμφανίζεται μπροστά σου.

Πώς αναγνωρίζουμε τον e-ηλίθιο

Γράφει στο Internet με λατινικά ή/και κεφαλαία. Λόγω της φύσης του Internet, ό,τι γράφει το καθιστά άχρηστο. Αφενός δε διαβάζεται και αφετέρου δεν εξυπηρετεί στις αναζητήσεις. Βέβαια αν κάποιος βρεθεί με τον ίδιο βαθμό ηλιθιότητας, μπορεί και να κάνει αναζήτηση τόσο ανώμαλα που να τον πετύχει. Όμως στην πράξη αυτό είναι σπάνιο διότι η ηλιθιότητα είναι χαοτική και εμφανίζεται σε πολλών εκατομμυρίων παραλλαγές.

Γράφει συνέχεια στα φόρουμ μηνύματα του τύπου lol, hahaha, heeheehee, αχαχούχα, ευθυμήσαμε πάλι, καλωσήρθες, καλωσεβρήκα. Εκτός από ηλιθιότητα, δείχνει και μια βλαχομπογδανέ πονηριά για ν' αυξήσει τον αριθμό των μηνυμάτων του. Εξαιρετικά κιτς και σπαστικό. Συγκρίνεται άμεσα με το νευρόσπαστο της παρέας που ό,τι και να πεις γελάει σαν ουραγκοτάγκος όλη την ώρα βγάζοντας
ανάλογους ήχους και κουνώντας το κεφάλι του πάνω-κάτω. Μικρός βαθμός επικινδυνότητας, ευτυχώς.

Φτιάχνει ελληνικά websites γεμάτα με γιαποαμερικάνικες λέξεις που δεν τις βρίσκεις ούτε σε λεξικό εύκολα, όπως: "personal playground", "portfolio", "affiliate links" που κάπου τις είδε και του φάνηκαν πιασάρικες. Η ακτινοβολία της ηλιθιότητας αυτής είναι εφάμιλλη μ' αυτήν των δημοσιογράφων που λένε για το "καλάθι της νοικοκυράς" ή εκείνων που βάζουν τίτλο σε άρθρο "πουλήθηκε μαϊμού έργο τέχνης": όταν πας να το διαβάσεις πιστεύοντας ότι κάποιο πιάσανε κορόιδο και του τα φάγανε, διαπιστώνεις με απογοήτευση ότι πρόκειται για μια από κείνες τις χαριτωμένες ειδήσεις για έναν ιδιοφυή χιμπατζή που ζωγραφίζει.

Μιλάει για το Linux στον πληθυντικό. "Έβαλα και τα Linux ρε φίλε αλλά τα βρήκα μπαστούνια". Ακούγεται τόσο άσχημα και δείχνει τόση ασχετοσύνη όση κι ένας λινουξάς που λέει ότι έκανε patch και compile τον πυρήνα της τελευταίας διανομής των Windows.

Μπαίνει σ' ένα site και το κακολογεί μπροστά στους ιδιοκτήτες του εξυμνώντας ταυτόχρονα κάποιο άλλο. Πραγματικά, θα ήθελα να δω τον ίδιο να μπαίνει στα Goody's και να φωνάζει δυνατά να τον ακούσουν όλοι ότι τα Goody's είναι χάλια και ότι όλοι πρέπει να πηγαίνουν στα MacDonald's. Όμως δεν το κάνει εκεί γιατί τον πιάνουν οι ντροπές του όταν τον βλέπουν.

Πιστεύει και προωθεί ό,τι hoax e-mail πέσει στα χέρια του: "Άγιε Λακέρδαμε, μεγάλο τ' όνομά σου. Αυτό το e-mail φέρνει ευτυχία και πολλαπλούς οργασμούς. Ο Άγιος Λακέρδαμος θα σε καταραστεί αν δεν το στείλεις σε 40 διαφορετικά άτομα μέσα στα επόμενα 20 λεπτά". Μοιάζει μ' αυτούς τους ενοχλητικούς που πρήζουν τους φίλους τους να γραφτούν στις οικονομικές πυραμίδες για να πλουτίσουν δουλεύοντας από το σπίτι τους.

Οι e -ηλίθιοι ζουν ανάμεσά μας και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι! Οδηγούν αμάξια, έχουν πτυχία, δουλειές, ψηφίζουν και βγάζουν κυβερνήσεις, μεγαλώνουν ή θα μεγαλώσουν παιδιά! Με άλλα λόγια παράγουν πολιτισμό, προωθούν τα σοσονάκια και τα σαπουνάκια. Αν σηκώνουν βελτίωση, ξύπνα τους. Αν όχι, ξεμπρόστιασέ τους. Με το να είσαι ανεκτικός στην ηλιθιότητα, διατρέχεις άμεσο κίνδυνο να σε κυριεύσει κι εσένα.
ftou.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα