Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Οικολογικό έγκλημα διαρκείας στον Πείρο


Έγκλημα διαρκείας αποκάλυψαν οι ελεγκτές περιβάλλοντος της Νομαρχίας Αχαΐας στο ποταμό Πείρο. Εργοστάσιο έριχνε χημικά απόβλητα,  τα οποία ο Αντινομαρχης Γιάννης Γασπαρινατος τα χαρακτήρισε βαριά, στην κοίτη του ποταμού με συνέπεια την μόλυνση των νερών και της θάλασσας στην περιοχή. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μετά από καταγγελίες των κατοίκων του κάτω Αλισσου, ο οποίοι έβλεπαν το τελευταίο διάστημα συχνά τα νερά του ποταμού να αλλάζουν χρώμα και  η δυσοσμία  να είναι   έντονη.
 Έκαναν καταγγελία στην Νομαρχία Αχαΐας ,κλιμάκια της οποίας ξεκίνησαν εκτεταμένους ελέγχους. Όμως στην πρώτη κιόλας μονάδα που έλεγξαν, βρεθήκαν μπροστά στην πηγή μιας άνευ προηγουμένου χημικής ρύπανσης. Σε δημόσιες δηλώσεις του κος Γασπαρινατος περίγραψε τα ευρήματα, ενώ αποκάλυψε πως αύριο το πρωί στο σημείο θα βρεθεί και ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικοπουλος, ενώ δήλωσε πως οι υπηρεσίες θα είναι αμείλικτες και θα εφαρμόσουν τον νόμο.
 Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, η Νομαρχία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει του ελέγχους προκειμένου να βάλει τέλος στην ασυδοσία και την μόλυνση, που όπως όλα δείχνουν είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στην περιοχή.
allday-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου