Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"4ημερη εργασία ...για να μην απολυθείτε!"


Η Οικονομική κρίση της Ελλάδας ρίχνει την κίνηση στην αγορά.
Ως εκ τούτου...κινδυνεύουν να κλείσουν επιχειρήσεις....
Και για να μην μπουν λουκέτα,πρέπει να μειωθούν τα έξοδα....
Και για να μειωθούν τα έξοδα .........πρέπει να μειωθούν οι εργαζόμενοι....
Και επειδή οι επιχειρηματίες ,''πονούν'' με τις απολύσεις που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ...το σκέφτηκαν ...
Και έτσι έχουμε το 4ημερο εργασίας και φυσικά και τη μείωση του μισθού..
Οι εργαζόμενοι υπό το φόβο των απολύσεων ,δέχτηκαν τη μείωση...βλέπετε από το τίποτα  καλή .............και η μείωση.
Αυτά ''αλίευσα'' από το newsit και σας τα μεταφέρω.
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ Ραβάνης ήδη έχει επιβάλλει τις 4 ημέρες εργασίας με μειωμένες αποδοχές...για να σωθεί η επιχείρησή του.
Στο Ραδιο Κορασίδη ,προτάθηκε μείωση του 40% των αποδοχών αλλά οι εργαζόμενοι δεν το δέχθηκαν και γίνονται διαπραγματεύσεις. Ακολουθεί η αντιπροσωπεία saab όπου το μέτρο ήδη εφαρμόζεται..
Μάλιστα στο άρθρο τονίζεται ότι οι μειωμένες αμοιβές εξαιτίας λιγότερων ημερών εργασίας ,προαναγγέλλουν  απολύσεις με μειωμένες αποζημιώσεις
Και ακόμα το ΔΝΤ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του .....Όχι τίποτε άλλο αλλά για να δει πόσο ''συνεπείς''στα μέτρα του είναι  οι Έλληνες επιχειρηματίες..
Και για να κατανοήσουν οι αγορές των spreads ,ότι μπορούμε και μόνοι μας να αλληλοεξοντωθούμε ....χωρίς βοήθεια!
Εξάλλου σε ανύποπτο χρόνο ο πρόεδρος του ΣΕΒ είχε πει στην τηλεόραση ότι δυστυχώς ,εν όψη οικονομικής κρίσης,και μισθοί θα μειωθούν και μπορεί να φτάσουμε και τα 300-400 ευρώ μηνιαίως ...Τότε τα 700 θα μας φαίνονται πολλά!!!
Και να φανταστεί κανείς,ότι , αυτές τις λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.....για να τις πάρεις πρέπει να έχεις πτυχίο οικονομικού πανεπιστημίου!!!!!
pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα