Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γνωρίζετε την πραγματική σας ηλικία; Όχι! Δεν είναι αυτή που γράφει το ημερολόγιο σας!

Βρισκόμαστε πλέον σε μια άλλη εποχή, βρισκόμαστε στη «γενιά νεότητας»! Στην γενιά των ανθρώπων στην οποία η χρονολογική ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. Πολύ σύντομα όλοι θα γίνουμε μέρος αυτής της γενιάς. Η χρονολογική ηλικία δεν θα έχει σημασία. Τι θα έχει σημασία; Η βιολογική ηλικία μας!

Γνωρίζετε την πραγματική σας ηλικία; Όχι! Δεν είναι αυτή που γράφει το ημερολόγιο σας!
Μέχρι σήμερα, πιστεύαμε ότι η γήρανση ήταν αποτέλεσμα συσσώρευσης χρόνων και ότι ο θάνατος ήταν η συνέπεια αυτών των προστιθέμενων χρόνων πάνω στα όργανά μας όπου οι λειτουργίες τους γίνονταν μη αποδοτικές.
Αυτή η άποψη επιτρέπει στην κοινωνία μας να διαιρέσει σε χρονολογικά μέρη την ζωή μας και να μπορεί να αποφασίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούμε και πότε να θεωρούμαστε...μεγάλοι άνθρωποι.
Σήμερα έχει αποδεδειχθεί, ότι η ηλικία δεν έχει να κάνει με τη συσσώρευση χρόνων, αλλά είναι αποτέλεσμα κυτταρικών βλαβών, ειδικά στο επίπεδο του DNA! 
Είναι μέσα στο κύτταρο, σε αυτή τη μικρή μονάδα, που η ζωή μας και η μακροζωία μας αντιμετωπίζονται!
Έχουμε γύρω στα 60 τρισεκατομμύρια κύτταρα και η ικανότητα μας να μένουμε ζωντανοί και σε καλή υγεία, εξαρτάται πλήρως από την υγιή κατάσταση των κυττάρων μας, των πυρήνων τους, του DNA μας, των μιτοχονδρίων μας, της κυτταρικής μας μεμβράνης.
Αυτή η νέα προσέγγιση έχει αλλάξει το όραμα μας για την υγεία και την ηλικία!
Βρισκόμαστε πλέον σε μια άλλη εποχή, βρισκόμαστε στη «γενιά νεότητας»!
Στην γενιά των ανθρώπων στην οποία η χρονολογική ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.
Πολύ σύντομα όλοι θα γίνουμε μέρος αυτής της γενιάς.
Η χρονολογική ηλικία δεν θα έχει σημασία.
Τι θα έχει σημασία;
Η βιολογική ηλικία μας!
Αυτή είναι πιο σημαντική και για αυτή θα πρέπει να πολεμήσουμε!
Να κρατήσουμε τα κύτταρα μας υγιή! Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος όλων μας!
  • Θέλουμε να νιώθουμε νέοι όσο το δυνατόν περισσότερο!
  • Θέλουμε να σκεφτόμαστε σαν νέοι όσο το δυνατόν περισσότερο!
  • Θέλουμε να αγαπάμε όσο το δυνατόν περισσότερο!
  • Θέλουμε να παίζουμε με τα δισέγγονα μας, ενώ ταυτόχρονα να γεμίζουμε τη ζωή μας με όνειρα!
Η καθυστέρηση της γήρανσης και συνεπώς του θανάτου, θα βελτιωθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια, χάρη σε αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν «Σύγκλιση των επιστημών N.B.I.C.», που σημαίνει, συνέργεια μεταξύ Νανοφαρμακευτικής, Βιοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Γνωσιακής επιστήμης.
Η μελέτη της σειράς των στοιχείων του DNA, η γνώση των γενετικών χαρακτηριστικών του καθενός μας, θα ανοίξει τον δρόμο για προσωποποιημένη φαρμακευτική αγωγή.
Απλά σκεφτείτε το... να είμαστε ικανοί να θεραπεύουμε κάθε μέρος του σώματος μας σε κυτταρικό επίπεδο! Και πολύ σύντομα, η Νανοτεχνολογία θα μας επιτρέψει να χτίζουμε και να επισκευάζουμε μόρια! Ναι μόρια... καλά διαβάσατε, ακόμα και άτομα!
Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχουν σημασία, εάν δεν ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αν δεν αποβάλλουμε το στρες και το άγχος από την καθημερινότητα μας, αν δεν σηκωθούμε από τον καναπέ και δεν πετάξουμε το …τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης μας, αν δεν τρώμε σωστά και με μέτρο!
Η πραγματική μας ηλικία είναι άρρηκτα δεμένη με την κυτταρική μας υγεία! Μην το ξεχάσετε ποτέ!
Διατηρηθείτε νέοι!
Δεν υπάρχει ημερολόγιο… παρά μόνο «βιολογικό ρολόι»!
Βελτιώστε την υγεία σας έξυπνα και σοφά!
Επιδιώξτε την αυτογνωσία, ακούτε το σώμα σας και βρείτε ισορροπία στην Ψυχή, στην Διατροφή και την Άσκηση!

Νίκος Κόκκος
Τεχνολόγος Τροφίμων BSc, R&D
University of Reading,UK
Βετεράνος Αθλητής Δρόμων Ταχύτητας
nicholaskokkos@gmail.com
 http://www.lifeon.gr/el/arthra/arthra-melwn-eidikwn/gnwrizete-tin-pragmatiki-sas-ilikiaoxi-den-einai-afti-poy-grafei-to-imerologio-sas-p334.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα